U2 v novince "Ahimsa" vzývají buddhistický koncept nenásilí

23.11.2019 13:00 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Po dvou letech od poslední studiové nahrávky "Songs of Experience" a turné připomínající jejich slavnou desku "The Joshua Tree" se U2 ozývají s novou skladbou.

Song "Ahimsa" vznikl ve spolupráci s indickým skladatelem A. R. Rahmanem, který má na svém kontě řadu soundtracků a spolupracoval třeba i na Oscary oceněném snímku "Milionář z chatrče". Výsledkem je křehká, meditativní skladba, která se zabývá již v názvu nastíněným tématem. Ona "Ahimsa" je totiž univerzální buddhistický koncept nenásilí. "Čas od času musíme lásku, koncept ahismy, lidem připomínat," nechal se slyšet Rahman, jehož dvě dcery Khatija a Raheema přispěly ke skladbě svými vokály. "Vyžaduje to spoustu síly. Není to slabost, je v tom více vnitřní síly, než by se mohlo zdát. Je to víra v něco, co není fyzicky přítomné, něco, co je jen ve vaší duši."

U2 v listopadu odstartovali další část turné. Novinka je tak zatím osamocenou kompozicí, která podle všeho nepředznamenává novou desku. Alespoň to prozatím nebylo explicitně oznámeno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY