Lenka Nová chystá na jaro album "Dopisy"

17.11.2019 09:54 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Po spolupráci s Michalem Horáčkem na albu Čtyřicítka" se Lenka Nová pro další desku obrátila o textovou pomoc na své fanoušky. Vyzvala je, aby jí posílali dopisy svým blízkým, třeba i založené a neodeslané, přičemž jich dorazila zhruba stovka. Z jejich témat pak zpěvačka začala s různými textaři pracovat na obsahu nahrávky, která vyjde 21. března 2020 s logickým názvem "Dopisy".

Za první singl byla vybrána píseň "Adresa: Nebe", v níž slovenský textař Vlado Krausz pomyslně píše svému tátovi. "Smrt a ztráta někoho blízkého je tématem řady těch dopisů, jsou tam opravdu silné emoce. Vlado Krausz to uchopil moc hezky. Ono to čistě technicky zní jako trochu morbidní záležitost - dopis zemřelému tátovi. Ale chci zdůraznit, že je to čistá, krásná vzpomínka. Nedávno jsem byla v Mexiku, kde se mi líbilo, že místní oslavují život zemřelého, místo aby oplakávali jeho smrt. Tuhle píseň vnímám podobně," říká Lenka Nová. Hudbu napsala přímo ona sama, její nápad jí pomohl dotáhnout kytarista Josef Štěpánek.

K albu se chystá i koncertní turné. Na tři větší koncerty (12. listopadu 2020 ve Foru Karlín v Praze, 18. listopadu 2020 v brněnském Sono Centru a 25. ledna 2021 v Měšťanské Besedě v Plzni) se začaly prodávat vstupenky zároveň s vydáním pilotního singlu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY