Dočkáme se nového alba Soundgarden?

13.11.2019 15:54 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Z historie dávné i nedávné víme, že smrt hudebníka v žádném případně neznamená, že bychom se od něj už nemohli dočkat nové hudby. A stejně to s velkou pravděpodobností dopadne i v případě Chrise Cornella, respektive jeho kapely Soundgarden. Je to prý jen otázka času.

Cornell tragicky zemřel už před dvěma a půl lety a od té doby se o vydání nedokončených či archivních nahrávek mluví jen velmi mlhavě. Nyní se ale na SirusXM do tématu pořádně opřel kytarista skupiny Kim Thayil. Prohlásil, že formace před frontmanovou smrtí pilně pracovala na následovníkovi desky "King Animal" z roku 2013 a nevidí žádný důvod, proč by album s nahranými písněmi nemělo vyjít. Jen se rockeři musejí dostat ke studiovým souborům, písně dopracovat, vyřešit všechny právní problémy a deska může jít do světa. I tak ale může trvat roky, než se tak skutečně stane. Jak je vidět, situace se od posledních zveřejněných informací zase tolik nezměnila.

Thayil naopak zcela vyloučil, že by se skupina ještě někdy vydala na turné, protože v žádném případě nemají v plánu Cornella nahradit jiným zpěvákem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY