CheckPoint slaví patnáct let novým albem a křtem

13.11.2019 09:14 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapely

CheckPoint prošli řadou personálních obměn, změnili styl a přešli na veselejší notu. Formace letos slaví patnáct let existence. K narozeninám si nadělí novou desku "Návštěva z vesmíru", jež vyjde na konci listopadu, přesně rok a půl po "Pade na pade". Motivací pro brzké vydání byly tvůrčí přetlak a potřeba náležitě, jak se na kapelu nejlíp sluší a patří, oslavit výročí. Je to komplet první deska nazpívaná ToMem Chrudimským, který před třemi lety narychlo nahradil odcházejícího zpěváka Martina.

"Od mého přesunu za mikrofon jsme novou tvorbu posunuli od zamyšleného crossoveru k veselejšímu pojetí - většina skladeb má nějakou vtipnou zápletku. Na novém albu 'Návštěva z vesmíru' je to stejně. Při jeho psaní jsme se zaměřili na situace kolem nás a skoro všechny texty reflektují nějaký zážitek nebo veselou událost," dodává Chrudimský.

Novinka měla původně obsahovat třináct písní, muzikanti se však nakonec rozhodli ji rozdělit do dvou částí. První vyjde na konci listopadu, ta druhá se šesti skladbami příští rok. Na desce najdeme také cover skladby "Trezor" od Karla Gotta. Nápad na předělávku vznikl ještě za Mistrova života, na počest jeho památky se CheckPoint rozhodli ji v tracklistu nakonec ponechat.

Kapela pokřtí svůj nový počin v pátek 22. 11. v pražském Rock Café. Mezi hosty budou i její exčlenové, kteří formovali její historii. Můžete se tak těšit na průřez uplynulými lety i na zbrusu nové věci. Letité songy zaznějí v původních sestavách, z nichž některé hudebníci nehráli přes deset let. Večer také vystoupí Matahari, Sendwitch a písničkář, respektive zpívající režisér Vinc, který pro skupinu natočil několik posledních klipů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY