Kanye West svým novým albem přemazal americké křesťanské hitparády

08.11.2019 12:44 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kdepak "Jesus Is King", jak se jmenuje jeho nové album, Kanye West je king! I když by to mohlo vypadat, že vydáním gospelově orientované nahrávky se definitivně pustil mimo hip hop a mainstream, a sejde z očí i z mysli, minimálně za oceánem jeho nově objevená vášeň ke křesťanství rozhodně táhne.

Koncem října vydaná deska aktuálně okupuje čelo nejen největší hitparády Billboard 200, ale i žánrové Top R&B/Hip-Hop Albums a Top Rap Albums. K tomu si může připsat prvenství i v dalších pořadích Top Christian Albums a Top Gospel Albums. A výčet vítězství rozhodně nekončí. V době streamingu je totiž jednodušší do hitparád najednou dostat více než jeden aktuální singl, a tak Kanye se svou jedenáctipoložkovou kolekcí s klidem naplnil prvních deset příček Billboard’s Hot Christian Songs a Hot Gospel Songs.

Jakkoli je jeho dominance v křesťanských hitparádách bezpochyby úspěchem, z komerčního hlediska určitě vypadá lépe fakt, že se "Jesus Is King" stala jeho devátou deskou, která dobyla hlavní prodejní pořadí. Ježíš je v USA prostě cool.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY