P.O.D. zvládli českou premiéru excelentně

07.11.2019 15:59 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Konečně jsme se dočkali! Legendární nu-metalová parta P.O.D. ze slunné Kalifornie konečně dorazila do České republiky. Přivezla s sebou další koncertní premiéru v podobě Alien Ant Farm a služebně mladší hardrockery Dead Girls Academy, kteří povedený večer otevírali.

Live: P.O.D.

místo: MeetFactory, Praha
datum: 6. listopadu 2019
support: Alien Ant Farm, Dead Girls Academy

Po několika neúspěších v podobě zrušených koncertů se na česká pódia podívali také jedni ze zakladatelů nu-metalové scény P.O.D. Ti fungují od roku 1992 bez přerušení v takřka původní sestavě. Jejich slávu nastartovala zejména veleúspěšná deska "Satellite" z roku 2001, za kterou byli dokonce nominováni na Cenu Grammy. Jejich poslední řadovkou je "Circles" z loňského roku, kterou společně s osvědčenými hity přivezli ukázat konečně i k nám.

Večer otevřeli moderní hardrockeři z Los Angeles Dead Girls Academy. Vizuálně působili jako mix Mötley Crüe a Tokio Hotel, ale hudebně to nebyl vůbec špatný poslech. Jejich zhruba půlhodinový set sršel energií, hutné kytary a vokál zpěváka Michaela měly v některých momentech pěkný říz. Kromě skladeb z jejich stále ještě čerstvé desky "Alchemy" zahráli také hit "Girls Girls Girls" již zmiňovaných Mötley Crüe.

Kromě P.O.D. si českou premiéru střihli i Alien Ant Farm, kteří kromě basáka Tima Peugha vystupují rovněž v původní sestavě z roku 1996. Kapela má na kontě pět nahrávek, z nichž pouze jedna, "Anthology" z roku 2001, se proslavila. Z ní totiž pochází cover Michaela Jacksona "Smooth Criminal", který AAF jen tak mimochodem nahráli na její konec. Asi tehdy netušili, jaký rozruch jejich verze udělá a že se stane fenoménem na tehdy populární MTV.

Ve středu dostali překvapivě hodně prostoru - svůj koncert roztáhli téměř na hodinu. Během něj zazněly hlavně skladby z "Anthology", překvapivě ale nezahráli žádnou píseň z poslední studiovky "Always And Forever". Hráli s velkým nadšením a snažili se fanoušky uvést do varu. Moc se jim to po pravdě nedařilo, za což trochu mohl fakt, že nemají v záloze příliš silných skladeb. Daleko větší odezvu měly pokusy zpěváka Drydena Mitchella mluvit česky, dokonce se pustil do překladu názvu jeho skupiny. Z jeho úst vyzněla mimozemská mravenčí farma velmi vtipně.

Mnozí vlastně čekali na vytoužený cover, který rotoval tehdejšími rádii a který byl pro mnohé přítomné vytouženým návratem do dospívání. Dočkali se na samém chvostu setu a vyprodané MeetFactory se v tu chvíli poprvé rozpohybovalo. Příjemná tečka za průměrnějším vystopuením.

Po deváté hodině si to po zdlouhavém intru nakráčeli na pódium samotní P.O.D. Zpěvák Sonny Sandoval od počátku působil nesmírně uvolněně, natěšeně a pozitivní reakce publika si evidentně užíval.

Po úvodní palbě "Listening For The Silence" z nové desky "Circles", která měla v setlistu hlavních hvězd večera největší zastoupení, zazněly hned záhy dva megahity z alba "Satellite" - "Set It Off" a "Boom". To už byl pod pódiem pořádný závar a atmosféra zhoustla.

Z kapely proudila energie, zejména ze zpěváka Sonnyho, který doslova létal po pódiu, rapoval, s fanoušky interagoval a hlavně vokálně působil stále ve formě. Velmi dobře se uvedly i nové písně, z nichž dle reakcí fanoušků nejlépe vyzněla pecka "Soundboy Killa", která v sobě nese původní devadesátkový feeling.

Samozřejmě nemohla chybět ani na Grammy nominovaná hitovka "Youth Of The Nation", kterou se zpěvákem zpíval celý klub. Závěr koncertu pak obstaraly další kousky ze "Satellite". Kromě titulní písně také "Alive". Další z deseti studiovek v jejich diskografii mnoho pozornosti nedostaly. Vzpomnělo se ještě na třetí album "The Fundamental Elements Of Southtown", z novějších pak jen na povedené "Murdered Love".

Přesně takhle měla proběhnout premiéra nu-metalové legendy. Veskrze zábavná show bez manýrů, s klubovou komorní atmosférou, velkým nasazením a s dobrou odezvou fanoušků.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY