Sick Of It All Praze ukážou, zač je toho pravý newyorský hardcore

05.11.2019 11:55 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Poctivost, pravdivost, čistota. To jsou tři slova, která vystihují přístup americké žánrové legendy Sick Of It All, Už více než třicet let jsou tihle muzikanti špičkovými představiteli takzvané newyorské odnože hardcore punku.

Oddanost stylu, hutné riffy, angažované texty, nasazení a neutuchající energie. A navíc je tahle čtveřice, která stojí kolem bratrů Petea a Luea Kellerových, podivuhodně stabilní. Za více než třicet let se v sestavě udály jen dvě změny. A teď se na svém aktuálním turné zastaví i v Praze: už 11. listopadu si podmaní pražský klub MeetFactory.

A jak už to tak bývá, nepřijedou Sick Of It All sami. Doprovodí je trojice mladších spolků v čele s bandou Comeback Kid. Kanadská kapela za rok oslaví dvacet let na scéně a do pražské továrny přiveze svou živelnou, melodickou odnož stylu. Dalšími do party jsou Cancer Bats, rovněž ze země s javorovým listem ve znaku. I u nich hardcore hraje prim, přeslechnout nelze ani vlivy jižanského rocku či zatěžkaného, bahnem obaleného sludge. Poslední do sestavy, Němci Additional Time, si svými energickými, syrovými a divokými show vybudovali takovou pověst, že si je na turné coby support vybraly takové veličiny jako Madball.

Vstupenky jsou již v prodeji na webu pořadatelské agentury Obscure Promotion.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY