Mandy Moore se po deseti letech vrací k hudbě. Čerstvý singl "I'd Rather Lose" je čirá krása

29.11.2019 16:07 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Mandy Moore vydala své poslední album "Amanda Leigh" přesně před deseti lety. Od té doby jsme ji mohli vidět na plátnech kin a především slyšet její hlas, který propůjčila v animovaných příbězích "Na vlásku" princezně Rapunzel. Taky se stihla rozvést s Ryanem Adamsem a znovu vdát za frontmana kapely Dawes Taylora Goldsmitha. A nyní se vrací zpět k hudbě. Už v září vydala singl "When I Wasn't Watching", první z plánované sedmé desky, před pár dny k němu přidala druhý, píseň "I’d Rather Lose".

"When I Wasn't Watching" napsala Mandy Moore společně se svým manželem. S producentem Mikem Violou, s nímž spolupracovala už v minulosti, pak skladbu zvukově nasměrovala ke kalifornskému popu sedmdesátých let. Výsledkem je písnička, která působí osvěžujícím a zasněným dojmem zároveň a přitom nese signifikantní rukopis zpěvačky. Když se zaposloucháte do textu, zjistíte, že je vlastně takovou zpovědí, což potvrzuje i ona sama.

"Myslím, že všichni zažili pocit, že se ztratili a nechápali, jak v tomto určitém životním období najít opět sám sebe. Myslím, že klíčem není se za to soudit. Jsem velkým zastáncem myšlenky, že to, čím jste prošli, se nakonec promítne do osoby, kterou se stanete, a do toho, jak v budoucnosti přijmete každou výzvu, před níž stanete," říká. Ke skladbě už vznikl i videoklip poplatný stylu songu a jejímu tématu. Režisérka Lauren Dukoff nám v něm ukazuje Mandy Moore v různých prostředích, živlech a barvách.

První singl rozhodně nepatří mezi nepovedené kusy (v hodnocení by to bylo za sedm z deseti), ovšem s tím druhým se pětatřicetiletá Američanka vysloveně trefila do černého. Podobně jako jeho předchůdce je postavený na akustické kytaře, do té se ale navíc propisuje i další kytarová linka ve stylu Marka Knopflera. Její ladění je spíše folkové než popové a dominuje jí chytlavý, i když trochu smutně znějící refrén, ve kterém nám Mandy Moore prozrazuje, že "je daleko lepší prohrát, pokud jediným způsobem, jak vyhrát, je porušit pravidla". Zpívá to ovšem velmi podmanivě a využívá k tomu vibrace a chvění, které se vám zakusují do hlavy i srdce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY