Doctor P.P. vyráží na své první česko-slovenské minitour se slovenskou skupinou Smola a Hrušky

01.11.2019 13:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kapela Doctor P.P. společně se slovenskou kapelou Smola a Hrušky vyráží na minitour po čtyřech městech Slovenska a Česka. Celkem čtyři koncerty se odehrají v Košicích (8. 11.), Novém Meste nad Váhom (9. 11.), Brně (14. 11.) a Praze (15. 11.).

Kapely navazují na úspěšnou koncertní spolupráci před několika lety a u příležitosti turné natočili společnou píseň "Štěstíčko", v níž jako host vystupuje Martina Pártlová. "Byla to nečekaná nabídka, když se tito fešáci objevili na mém koncertě s Čechomorem, tak jsem si řekla: Oni to myslí vážně. Pro mě to byla velmi pozitivní zkušenost. S klukama je radost spolupracovat a natáčení klipu v Praze jsem si opravdu užíval," komentuje Martina. Autor písně a frontman skupiny Smola a Hrušky Spoko Kramár se svěřil o vzniku československé skladby: "Píseň 'Štěstíčko' nepřímo navazuje na song 'Český turista v Tatrách'. Na Youtube jsem slíbil, že do roka a do dne vznikne další píseň, a to bylo 'Štěstíčko' s Martinou Pártlovou a Doctorem P.P. Vznikla téměř romantická skladba, kde Doctor P.P. hraje príma bráchu Martiny."

"S Martinou jsem se poprvé sešel v degustační komisi festivalu vína, který v Mníšku pod Brdy pořádá Honza Rosák. Tam sem poznal, že kromě zpívání rozumí i vínu, což dokážu ocenit. Takže jsem si společné natáčení také velmi užil, i když se, jak je mým zvykem, popíjelo místo vína moje oblíbené šampaňské," říká frontman Doctora P.P. Petr Pečený, který se už těší na oslavu konce turné, která proběhne po pražském koncertě 15. listopadu v Malostranské Besedě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY