Ringo Starr si nahrál album "What's My Name" hlavně pro sebe

07.11.2019 14:45 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Zatímco desky Paula McCartneyho bývají hudebními událostmi sezóny, ty od druhého žijícího brouka Ringo Starra tolik očekávání nevzbuzují. Pravdou je, že oproti jeho bývalému spoluhráči Starr příliš neexperimentuje a drží se velmi tradičního ostrovního rocku. Je tomu tak i na novince "What's My Name"?
4/10

Ringo Starr - What's My Name

Skladby: Gotta Get Up To Get Down, It's Not Love That You Want, Grow Old With Me, Magic, Money (That's What I Want), Better Days, Life Is Good, Thank God For Music, Send Love Spread Peace, What's My Name
Vydáno: 25.10.2019
Celkový čas: 34:00
Vydavatel: Universal

Po pouhých dvou letech se Ringo Starr vrací s dalším studiovým albem "What's My Name", které navazuje na slušný počin z roku 2017 "Give More Love". Novinku nahrál v domácích podmínkách ve vlastním studiu a především pro sebe. Alespoň z hudebního hlediska nejde o nic zásadního. Stylově se Starr pohybuje od rocku šedesátých let s přesahem do druhé poloviny osmdesátek. Jakékoli modernější vlivy okázale ignoruje.

Desku otevírá podivně neurovnaná "Gotta Get Up To Get Down", kterou se zpěvákem napsal hostující kytarista Joe Walsh. Lepší dojem přináší následující "It's Not Love That You Want", ačkoliv se jedná o pro autora velmi typickou píseň s jednoduchou strukturou v lehce hravém tónu. Největší pozornosti se samozřejmě dostává baladě "Grow Old With Me", kterou napsal John Lennon a hostem je samotný McCartney. Esence původních The Beatles je však i v tomto případě marginální. Největší odvaz pak přináší synth-popový pokus "Money", který Ringo zřejmě vytáhl zespoda zaprášeného šuplíku. Zaprášeně působí vůbec celá deska, jejíž vousatý zvuk ji rovněž body nepřidá. Starr si s tím zřejmě ale hlavu nedělá. Hraje si, co se mu líbí, a ignoruje trendy a aktuálnost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY