Oskar Petr vzpomene v Akropoli na Marsyas, zahraje i své Oskarovky

30.10.2019 08:51 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Dřívější člen legendárních Marsyas Oskar Petr vyjíždí na minišňůru. Její první zastávkou bude 12. listopadu pražský Palác Akropolis. Zpěvák a muzikant s výrazným hlasem tak připomene, že písně této kapely opravdu nestárnou.

Oskar Petr je zakládajícím členem skupin Marsyas (mimo jiné autor a interpret evergreenu "Zmrzlinář") a Jazz Q. Jeho umělecký a kulturní záběr je ojedinělý - působí jako skladatel, textař, fotograf, publicista, výtvarník, architekt interiérů, ale především je to skvělý hudebník a zpěvák. Vždy se soustředil spíše na nekomerční sféru. Paradoxně však složil mnoho nejpopulárnějších českých písní konce minulého století jako "Rouháš se bohům", "Medvídek", "Chci zas v tobě spát" nebo "Hříšná těla křídla motýlí". V roce 2003 se vrátil se sólovým albem "Fabrica Atomica". Úspěšné CD produkované Milanem Cimfem vznikalo ve vyhlášeném nahrávacím studiu Sono a podílela se na něm řada předních tuzemských muzikantů. O deset let později na něj muzikant navázal neméně zdařilou kolekcí "Jsme starý jako děti" (2013). Aktuálně je také držitelem Ceny Anděl za píseň roku 2018 "Nejlepší kterou znám" pro skupinu Lucie.

Současné turné je pojato jako pocta písním Marsyas. Petr jej ovšem jede bez Zuzany Michnové, a tak zaznějí především, jak sám říká, Oskarovky a písně z jeho sólových alb. Doprovodný band zahraje ve složení Ondřej Fencl (mimo jiné 5P Luboše Pospíšila) - kytary, klávesy, zpěv, Matěj Belko - baskytara a vokály, Jakub Nývlt - bicí a Matěj Morávek alternovaný Jakubem Červinkou na elektrické kytary.

Začátek vystoupení je stanovený na 19 hodin. Vstupenky v ceně 350 Kč jsou k zakoupení na Goout.net.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY