Každodenní život v rukou Coldplay rozhýbal video "Orphans"

26.10.2019 11:33 - Dan Hájek | foto: Coldplay fcb

Skupina Coldplay v posledních dnech konečně začala uvolňovat detaily o své nové řadovce, která se stane následovníkem čtyři roky staré "A Head Full Of Dreams". Nyní je již jasné, že jejich osmá deska se bude jmenovat "Everyday Life" a dočkáme se jí v závěru listopadu. Kromě toho už jsou venku první skladby: dvojice písní "Orphans" a "Arabesque" vyšla mimo jiné i na společném vinylovém singlu.

Coldplay - Everyday Life
© facebook interpreta
"Everyday Life" vychází z myšlenky, že za posledních sto let se všichni snažili maximálně naplnit vlastní formy každodenního života. Vše propojuje fotografie z roku 1919, na které je zachycena kapela dědečka kytaristy Jonnyho Bucklanda. Tu nyní nově doplňují členové britské formace a obrázek následně použili na přebal chystané nahrávky. Kruh Johnnyho spolupráce s deníkem North Wales' Daily Post (fotil pro ně inzeráty na prodej domů, byla to jedna z jeho prázdninových brigád) se pomyslně uzavřel otištěním kompletního tracklistu alba. To se natáčelo na několika místech (São Paulo, Berlin, Hong Kong a Sydney).

Na vzniku "Orphans" a "Arabesque" se producentsky podílelo producentské trio Rik Simpson, Dan Green a Bill Rahko, hostují v nich zpěvák Stromae a dechy nahrál Femi Kuti a jeho skupina. "Orphans" se dočkalo doprovodného videa (režíroval jej Mat Whitecross), které zachycuje zmíněnou ideu prožívání každodenního života a radostí. Kromě záběrů ze studia nabízí snímek pohledy na Chrise Martina coby pouličního umělce na mnoha místech, v závěru se děj přenese přes pláž to těsného prostoru malé místnosti.

"Everday Life" vychází v pátek 22. listopadu a Coldplay na něj nachystali celkem šestnáct skladeb rozdělených do dvou částí. První část se jmenuje "Sunrise" a přinese tyto písně: Sunrise, Church, Trouble In Town, BrokEn, Daddy, WOTW / POTP, Arabesque, When I Need A Friend. Druhá část ponese název "Sunset" a tracklist je následující: Guns, Orphans, Èkó, Cry Cry Cry, Old Friends, بني آدم ("Bani Adam" - báseň íránského autora Saadi Shiraziho), Champion Of The World, Everyday Life. Kolekce vyjde fyzicky na CD, dvojitém vinylu a na kazetě. V oficiálním shopu si můžete nakonfigurovat svůj vlastní speciální balíček, včetně artprintu nebo jiných sběratelských záležitostí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY