Highly Suspect v "Tokyo Ghoul" pokračují se zvukovými experimenty

13.10.2019 11:07 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Již jen dny zbývají do vydání třetí studiové desky americké partičky Highly Suspect. Ta na album "MCID" upozornila během září singly "16" a "Upperdrugs". Nyní je venku první ze skladeb s předem ohlášeným hostem. "Tokyo Ghoul" dával s chicagskou formací dohromady rapper Young Thug, a její zvuk tak výrazně nasměroval do R&B až hip-hopu.

Tyhle drastické změny soundu často roztrhnou fanouškovské základny na poloviny. Jedni rázně nadávají a milovaná skupina pro ně od nové desky neexistuje, druzí naopak změnu přijímají jako cosi svěžího. Highly Suspect na to šli chytře a již na druhé nahrávce "The Boy Who Died Wolf" nové směřování naznačili ve skladbách "F.W.Y.T." a "Chicago". Tentokrát laťku posunuli ještě dál, za což může právě hostující Young Thug.

Sám frontman ke vzniku songu pronesl: "Většina lidí si Highly Suspect s hip-hopem nespojí, ačkoliv já rapoval ještě dřív, než tahle skupina vůbec vznikla. Začal jsem s tím, ještě když jsem byl dítě. A nyní jsme se konečně dostali do bodu, kdy jsme si řekli: Dobrá, pojďme udělat hip-hop song a nestarejme se, co si o tom pomyslí lidi, kteří nás znají díky rokenrolu."

Elektronika, rapperské kousky Young Thuga a do toho další bolestivé vzpomínky frontmana, vystupujícího zde pod svým aliasem Terrible Johnny, však nejsou zrovna nejlepší pozvánkou na připravované album. Stevensův charakteristicky pochmurný, do soulu laděný vokál zde zůstává v pozadí za generickým beatem a pokusy o rap zůstávají blízko oné přezdívce. Nezbývá než doufat, že novinka nabídne světlejší momenty, a bude tak na co se těšit i do Lucerna Music Baru, kam se kapela po roce vrátí 6. března 2020.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY