Maroon 5 v "Memories" vzpomínají na zesnulého manažera

09.10.2019 08:41 - Katka Šebestová | foto: billboard.com

Adam Levine z Maroon 5 si mohl hrát na macha, kolikrát chtěl, ale stejně mu a jeho kapele nejvíce ovací zajistily songy smrdící po kýči. Odstartovali to se svatební "Sugar" (jen klip má přes tři miliardy mrknutí na YouTube), loňská odrhovačka "Girls Like You" ušlapanou cestičku ještě uhladila, a slízla dokonce i číslo jedna v americkém Billboardu. Parta z Los Angeles v obou písních doslova klečela na kolenou u svých lásek. A prosila o návrat zpět nebo se těšila na společnou budoucnost. A na tohle posluchači slyší. A Levine ví, že tohle klečení umí.

Novinka "Memories" je průměrná. Vlastně se posluchač může podivit nad tím, že zrovna toto je první singl z nové desky. Střední tempo, které nenabídne dravější moment, se může zdát unylé a nudné. Přesto má píseň v sobě něco víc než všechny ostatní. Je osobní. Tentokrát Levine neprosí o slitování ani o odpuštění. Skupina si v songu připouští svou smrtelnost a vzpomíná na manažera Jordana Feldsteina, který náhle zemřel před Vánocemi v roce 2017. Připomíná si ho citlivým způsobem - snaží se, aby naděje na budoucí setkání převládla nad smutkem.

Je dobře, že videoklip není dojímáním se nad fotografiemi, nad nimiž by členové formace sušili slzy. Žádné nahrané scénky a zbytečné exhibování. Jen Levine ve své prostotě. Možná nudné, ale text i situace si žádaly upozadit okázalost a dát přednost skromnosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY