Yungblud i Dan Reynolds v "Original Me" srší obrovskou energií

12.10.2019 14:43 - Filip Vahala | foto: YouTube, Escape Music

Dominic Richard Harrison, známější pod pseudonymem Yungblud, vydává po úspěšné spolupráci s Machine Gun Kelly "I Think I'm Okay" další slibný featuring. Hostujícím umělcem tentokrát není nikdo jiný než Dan Reynolds z Imagine Dragons.

Singl "Original Me", který vypráví o sebekritice (či téměř až sebepohrdání), je našlapaný od začátku do konce. Osobitý projev dvaadvacetiletého zpěváka skvěle doplňuje příjemně uřvaný Dan Reynolds, který by svým vokálem přetlačil i nákladní vlak. Co mírně shazuje to, aby byl song original, je až moc velká podoba se stylem Muse. Také rap uprostřed písně nápadně připomíná Tylera z Twenty One Pilots. To jsou však jen malé vady na jinak energií velmi nabitém tracku, který je dobrým příkladem toho, jak dělat tvrdší pop, ale přitom si udržet široký okruh posluchačů.

Klip ze sebekritiky přechází až do sebedestrukce. Dominic i Dan na sebe totiž nechají symbolicky shazovat auta na vrakovišti. Působí to efektně a originálně, ale přidané zvuky, které píseň několikrát přeruší, celkový dojem kazí. Proto si nejspíš po zhlédnutí (byť skvělého) klipu stejně radši pustíte samotné audio.

Yungblud zavítá do České republiky už za tři týdny. V pražském klubu Roxy představí 4. listopadu mimo jiné i své EP "The Underrated Youth", na které se můžeme těšit už zanedlouho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY