Halsey si k pětadvacátým narozeninám nadělila skladbu "Clementine"

30.09.2019 15:09 - Katka Šebestová | foto: Capitol Records

Halsey je velkorysá. V den svých pětadvacátých narozenin nenechala ostatní, ať nadělují jí, ale sama se rozhodla dát dárek svým fanouškům. A tušíte správně - je to nová píseň. Jmenuje se "Clementine" a bude součástí zpěvaččiny plánované desky "Manic".

Když americká hudebnice před dvěma týdny velkolepě oznamovala své třetí album, které má být odrazem jejích manických stavů, které zažívá kvůli své bipolární poruše, smrdělo to kalkulem. Ono se totiž zdá, že v těch showbusinessových vodách každý něčím trpí či se k něčemu hlásí. (naposledy to korunoval Mark Ronson, jenž se nazval sapiosexuálem, což jen o pár dní později odvolal i s omluvou. Nebo Sam Smith, který je natolik rozpolcený, že když se necítí být stoprocentním mužem ani ženou, nechává si zkrátka onikat, kvůli čemuž pořadatelé cen Brit Awards dokonce uvažují o zrušení škatulky zpěvák a zpěvačka.)

Ale zpět k Halsey. Ta prohlásila, že si myslela, že se pětadvacátých narozenin nedožije. Naštěstí se tak stalo. A důvod k oslavě je dvojnásobný. Její dáreček pro fanoušky je totiž vystoupením z komfortní zóny a nabízí něco, na co její posluchači nejsou úplně zvyklí. Je odrazem její křehké duše. Intimní, upřímná skladba, která bez příkras dává nahlédnout do nitra mladé zpěvačky. "Clementine" není hitová. Je to skryté hledání světla v temnotě. Vybočení ze zajetých kolejí. Autentické. Krásné.

Video je stejně intimní jako píseň sama. Bez zbytečných gest a efektů v něm Halsey tančí se svým bratrem Sevianem v akváriu. Po malířském umu, kterým překvapila v klipu k pilotnímu singlu "Graveyard", tak odhalila další ze svých talentů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY