slibuje v nové filmové písni Sima Martausová - musicserver.cz">

"Zachovám si svoju tvár," slibuje v nové filmové písni Sima Martausová

01.10.2019 12:13 - Milan Menčík | foto: Sima Magušinová (Martausová)

Na Slovensku půjde v listopadu do kin romantické dobové drama "Malá ríša". Snímek s velmi dojemným příběhem si samozřejmě zaslouží píseň, která rovněž chytne za srdce, takže se nelze divit, že titulní song napsala a nazpívala Sima Martausová.

"Po střetnutí s tvůrci filmu a po prohlédnutí prvního sestřihu jsem v sobě hned měla silné emoce, které jsem chtěla vložit do písničky. Ve filmu byly situace, kdy lidé zapírali své vlastní já, někdy ztráceli i své pravé tváře - kvůli strachu, přežití nebo lepšímu životu. Aby byla skladba autentická, nevycházela jsem jen z toho, co jsem viděla ve filmu, ale představila jsem si i svůj vlastní život a situace, kdy jsem se ocitla možná i já před rozhodnutím zachovat si svou tvář nebo se přizpůsobit okolnostem," vysvětluje typicky sebereflexivně Sima.

Každý člověk zažívá velmi těžké životní situace, cítí se poškozený či ukřivděný. Z důsledku je patrné, že název "Zachovám si svoju tvár" je leitmotivem a poselstvím písně, které přilepšil i fakt, že sama autorka má velmi ráda staré či dobové filmy se silnou myšlenkou. Klipu navíc vůbec nepřekáží ani fakt, že jeho režisér a zároveň i režisér snímku Peter Magát v něm zpěvačku upozadil jen na bílé plátno a valnou většinu poskládal ze záběrů tohoto obsazením mezinárodního počinu.

Děj se odehrává kolem postavy mladé Evy, jež pracuje v továrně arogantního zbohatlíka Bara. Potřebuje se totiž uživit do doby, než se její manžel vrátí z vojny. Ten však jednoho dne dezertuje a vrací se domů s nadějí, že vše bude kjako předtím. Do vesnice však přijde i záhadná Cat, která zná jeho minulost a pro vlastní prospěch je schopná udělat naprosto vše.

Pokud se do songu člověk pozorně zaposlouchá, totálně ho vtáhne. Málokdo dokáže tak autenticky předat své pocity a náladu jako Martausová. Sama dokáže přiznat svoje chyby a nedokonalosti a i z toho důvodu dokáže být velmi důvěryhodná. Nelze se tedy divit, pokud i toto video bude mít milionové zhlédnutí, stejně jako spousta jeho předchůdců.

"Kromě toho, že je Sima populární a oblíbená u svých fanoušků, má skvělé autorské texty a cit pro výběr hodnotného tématu. Ji samotnou náš film a jeho odkazy natolik zaujaly, že nám bez váhání nabídla titulní skladbu, pro niž se stal inspirací příběh hlavní postavy Evy," doplnil jeden z producentů snímku Branislav Chlpík. "Malá ríša" bude mít premiéru na Slovensku 21. listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY