Dirty Old Dogs upozorňují na chystanou desku klipem k písni "Sleeping Town"

30.09.2019 18:12 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Formace Dirty Old Dogs vznikla začátkem roku 2016 a po dvou letech společného koncertování vydala EP "Kiss of a Gun", na které brzy navázala deskou "Morning Wave". Ta byla blogem KULT.MIX zařazena do TOP 10 nejlepších alternativních alb roku 2018. Olomoučtí mixují osobitý styl grunge, blues, garážového a neo-psychedelického rocku a post-rocku. Nyní přicházejí s novým hudebním klipem a songem, který střídá gotické retro s avantgardní atmosférou.

"Skladba 'Sleeping Town' odkazuje na staré filmy s gotickou tematikou, zde je to konkrétně jedna z mích oblíbených postav Drákuly ve stylu Garyho Oldmana. Samotné nitro písně pojednává o příběhu dívky, s kterou jsem se vydával do nočního města a převlečeni za elegantní upíry jsme unikali realitě a hledali svobodu v jiném (našem) světě," popisuje píseň zpěvák a kytarista Tomáš Procházka.

Videoklip měl pod taktovkou brněnský filmař Mohamed Al Hashme."Kapela byla vždy mou srdcovkou a kluky znám už nějaký ten pátek. Když mám nadšení a vášeň pro věc, celkové natáčení je krásně spontánní a práce mě pak opravdu baví. Už od videoklipu 'Dirty Evil Thoughts' jsem věděl, že s klukama to nebyla naše poslední spolupráce," podotýká.

Skladba "Sleeping Town" bude součástí nového alba, na kterém teď skupina pracuje.

"První deska 'Morning Wave' vznikala opravdu rychle v naší zkušebně, veškerý mix a master jsme si dělali podomácku sami. Plynulo to krásně samo. Další deska vzniká pomalu, nikam se nespěchá, učíme se trpělivosti a preciznosti, kterou chceme do alba dát. Skladby budou méně akustické a více experimentální, více kytarových ploch. Dalo by se říct, že bude opakem našeho prvního alba," nechal se slyšet Procházka.

Skladby se točí v třineckém studiu Bišop a mix a celkový master má na starosti Amák z pražského studia Golden HIVE.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY