Clean Bandit, Ewa Farna a Leoš Mareš rozjasnili Westfield Chodov

27.09.2019 18:11 - Jan Trávníček | foto: Jarda Noska

Skupina Unibail-Rodamco-Westfield uvedla na evropský trh značku Westfield. Ta aktuálně oznámila seznam deseti současných a dvou připravovaných center po celé Evropě, přičemž v Praze je její vlajkovou lodí obchodní dům známý donedávna jako Centrum Chodov. Byli jsme se podívat.

Live: Clean Bandit

místo: Westfield Chodov, Praha
datum: 26. září 2019
support: Ewa Farna, Leoš Mareš
Fotogalerie

Clean Bandit, Ewa Farna, Leoš Mareš, Westfield Chodov, Praha, 26.9.2019
© Jarda Noska
Byli jste někdy na koncertě v obchodním centru? Nic moc, že? Špatný zvuk, amatérsky postavené pódium, zkrácené sety, nekompletní kapely, které si pomáhají DJem nebo half-playbackem, zpěváci z třetí cenové, otravní moderátoři, kteří dokolečka vyjmenovávají sponzory... Je toho dost a určitě by vás napadly i další důvody, proč si takovou zkušenost nechat ujít.

Chodovský obchoďák, který se nově jmenuje Westfield Chodov, ale své přejmenování vzal vážně a viditelně do něj napumpoval hromadu peněz. Spousta pořadatelů by vám potvrdila, že skupiny si za vystoupení na firemních akcích říkají třeba i o desetinásobek toho, za co hrají běžně v klubech a na festivalech, tudíž si můžeme jen domýšlet, jaká cifra přistála na účtu Clean Bandit, kteří se stali hlavním tahákem večera.

Clean Bandit, Ewa Farna, Leoš Mareš, Westfield Chodov, Praha, 26.9.2019
© Jarda Noska
Lístky na akci ale byly zdarma a zmizely rychle. Střecha Chodova tedy byla plná - jak fanoušků, tak korporátních byznysmenů a celebrit (ve VIP baru jsme zahlédli třeba Daru Rolins nebo Ivu Pazderkovou). Tato sekce si vůbec zaslouží speciální pochvalu. Úžasný raut s občerstvením, pro které je označení jednohubky skoro až urážka, jak krásné a chutné to všechno bylo. Odhadem se na to přejmenování přišlo podívat zhruba pět tisíc lidí, tedy přibližně stejné množství, jaké by bylo schopné zaplnit Forum Karlín.

Večerem provázel Leoš Mareš. Zastal roli DJe, moderátora i interpreta, přičemž tentokrát byl opravdu ve formě a bavil jak česky mluvící, tak zahraniční hosty. Snažit se reprodukovat jeho vtipy do textové podoby by asi nedopadlo dobře, ale vážně byl skvělý.

Clean Bandit, Ewa Farna, Leoš Mareš, Westfield Chodov, Praha, 26.9.2019
© Jarda Noska
Obě hudební vystoupení byla bohužel pouze půlhodinová, ale i tak stálo za to u nich být. Ewa Farna už trénuje nové aranže svých skladeb pro symfonický orchestr do (shodou okolností tentýž den otevíraného) O2 Universa, takže například kompletně proměnila "Zapadlej krám" a napojila na něj novější hit "Na ostří nože". Singl "Boží mlejny melou" zase ozvláštnila flossingem, který vám možná bude známější jako taneček z videohry "Fortnite". A v závěrečné "Mám boky jako skříň" si zarýmovala o kojení. Pěvecky samozřejmě všechno bez problému, takže klobouček.

Clean Bandit už jejich čeští fanoušci mohli vidět na Colours Of Ostrava 2015, v Praze ale hráli vůbec poprvé, což je překvapivé, když vezmeme v potaz, že jsou na evropském turné skoro neustále a jejich hity rádia točí stále dokola. Snad je zde tedy zase budeme potkávat častěji, protože ta střecha Westfieldu Chodov byla zaplněná především díky nim.

Clean Bandit, Ewa Farna, Leoš Mareš, Westfield Chodov, Praha, 26.9.2019
© Jarda Noska
Do Prahy naštěstí nedorazili v nijak okleštěném složení a s dvojicí najatých zpěvaček, s nimiž posledních pár let vystupují, zde představili songy "Solo", "Miss You", "Symphony", "Rockabye", "Baby", "Tears On My Pillow" a pochopitelně nestárnoucí euforii v podobě "Rather Be". Dvakrát jim do toho vystřelily role papíru, v ceně byly i úsměvy a jemná choreografie. Vkusná popová show s nikterak urážejícím obsahem se tak stala nadmíru příjemnou kulisou chladného večera na střeše obchodního centra. A že jste si u toho skoro připadali jak někde na festivalu, je asi největší kompliment, jaký podobná akce může dostat.

Škoda jen, že celá oslava trvala tak krátce, určitě by se v davu našlo dost lidí, kteří by rádi (nejen v nakupování) pokračovali až do ranních hodin. V každém případě ale organizace a celková úroveň večera překonaly očekávání. Majitelé Westfieldu Chodov se můžou spokojeně poplácat po ramenou. Jen tak dál.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY