Na druhé album projektu Lindemann láká epický klip k singlu "Steh Auf"

15.09.2019 12:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Jsou tomu teprve čtyři měsíce, co po deseti letech vyšla bezejmenná novinka německých provokatérů Rammstein, a jejich lídr Till Lindemann už oživuje své druhé hudební těleso, projekt Lindemann, které založil společně s frontmanem metalových Hypocrisy a Pain Peterem Tägtgrenem. Na debut "Skills And Pills" ještě letos, konkrétně 22. listopadu, naváže deska "F&M". Aktuálně na ni hudebníci lákají singlem "Steh Auf".

Ten hudebně pokračuje v duchu počinu z roku 2015. Nechybí ostré metalové kytary a silně syntetický zvuk spojený se zuřivě agresivním vokálem Tilla Lindemanna. A překvapuje návratem k rodnému jazyku, přestože dosavadní repertoár projektu byl v angličtině. Klipu se ujal Zoran Bihac, který s dvojicí spolupracoval i na předchozích vizuálech (má na svědomí třeba i skvělá videa k "Fish On" a "Praise Abort).

Novinka je o poznání méně kontroverzní, byť násilí se nevyhne. Herecky skvělý Tägtgren za bicími trpí (zřejmě) halucinacemi - promlouvá k němu kolibřík, běhají kolem něj mongolští nájezdníci a vousatý Lindemann se pere se švédským hercem Peterem Stormarem. Epický, podivný, ale znovu velmi zábavný počin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY