James Blunt natočil k singlu "Cold" pokračování klipu k "You're Beautiful"

13.09.2019 13:25 - Katka Šebestová | foto: Atlantic

Pamatujete si na čtrnáct let starý flák Jamese Blunta "You're Beautiful"? Jistěže si všichni vzpomínají, nešlo před ním utéct. Hráli ho všude. Údajně byl v té době i nejhranější písní na pohřbech. Zkrátka megahit, který část posluchačů dojímal k slzám a tu druhou nutil sahat po knoflíku "OFF", kdykoliv se ozval z reproduktorů.

Populární nebyla jen samotná skladba, ale i její vizuál. Každý si zřejmě vzpomene na závěrečnou scénu, v níž se zpěvák vysvlékl a bez mrknutí oka skočil dolů z útesu. "Zabalil to," řekla si většina sledujících a více nad pointou přemýšlela, byť se snímek dočkal nespočtu parodií, což naznačovalo, že na něm holt něco bude.

A sílu svého nejslavnějšího videa si zřejmě uvědomil i Blunt, který se po čtrnácti letech rozhodl z oceánu, do kterého hodil šipku, vyplavat. Dělá přesný opak, co v prvním díle. Šplhá po skále, ze které předtím skočil, obléká se a čeká na záchranu. Už žádné depresivní konce, řekl si, a nechal otevřená vrátka novým začátkům.

Novým začátkem pro pětačtyřicetiletého Brita bude i jeho šesté album "Once Upon A Mind", které vyjde na konci října a ze kterého nová skladba "Cold" pochází. Soudě podle ní vsází zpěvák na své osvědčené rytmy. Není zoufalý jako v nejslavnějším zářezu své kariéry, tklivý a tesknivý je však pořád, byť to podává s větším drajvem a nadšením. Novinka je příjemná, melodická rádiovka, ale v jeho kariéře je sázkou na jistotu a není ničím výjimečná. Trochu jedinečnosti jí vlil do žil právě klip, který nám dává vzpomenout, jak čas neúprosně běží.

Mimochodem, nové a staré písně bude James Blunt hrát i před českým publikem, konkrétně příští rok 6. března v pražské Tipsport Aréně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY