shop.musicserver.cz
James Blunt - The Afterlove

James Blunt míří s "The Afterlove" do popových hitparád

Vydáno: 28.03.2017 08:20 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Britský lamač srdcí James Blunt už bude vždy spojován se svým prvním velkým hitem "You’re Beautiful", kvůli kterému bývá také zhusta vysmíván. Jeho novinka "The Afterlove" může být ovšem překvapením, protože to na ní zkouší s mnohem popovějším materiálem, než jsme u něj byli zvyklí.

6/10

James Blunt - The Afterlove

Vydáno: 24.03.2017
Celkový čas: 36:31

Skladby: Love Me Better, Bartender, Lose My Number, Don't Give Me Those Eyes, Someone Singing Along, California, Make Me Better, Time Of Our Lives, Heartbeat, Paradise

Vydavatel: Warner Music

Od roku 2005, kdy se James Blunt proslavil svou milovanou i nenáviděnou patetickou baladou, už uplynula více než dekáda, což je v pop music strašně dlouhá doba. Ale Blunt je tu stále. Připomeňme, že i na dalších deskách se mu tu a tam podařilo zabodovat středně velkým hitem ("1973", "Stay The Night", "Bonfire Heart") a není důvod, aby se mu nepoštěstilo i tentokrát. Pátá zpěvákova deska nazvaná "The Afterlove" je totiž nejvstřícnější k popovým hitparádám.

Jedním z faktorů, které Bluntovi mohou pomoci k úspěchu, je Ed Sheeran. V uplynulých týdnech se vyrojila spousta ukázek ilustrujících nepravděpodobnou bromanci dvojice Blunt + Sheeran. Tu společně v televizním pořadu zpívali písničku Eltona Johna (!), pak oznámili, že James bude dělat předskokana při Edově koncertech na jeho letošním turné. Sheeran je teď uveden v kreditech hned několika Bluntových písniček na "The Afterlove". Přidal se tak k dalšímu hitmakerovi zvučného jména, Ryanu Tedderovi z OneRepublic - trojice je dokonce podepsaná rukou nerozlučnou pod hymnickou baladou "Time Of Our Lives".

I když charakteristický Bluntův hlas (opět předmět zbožňování, nebo odporu) pořád zůstává a po pár sekundách poslechu je hned poznatelný, páté zpěvákovo album má více syntetický zvuk než jeho předchůdci. Připomíná to podobný posun, jakou ve svém zvuku od rockového k chemickému absolvovali třeba Maroon 5, ostatně ve výškách jsou si Blunt s Levinem dost podobní. Možná to bude také pro Blunta komerčně zajímavější cesta, i když se tím vytrácí jistá osobitost. Podobný trend teď vidíme třeba i v aktuální uniformní tvorbě Linkin Park.

U prvního singlu "Love Me Better" se ovšem perfektně podařilo namixovat akustický zvuk s elektronikou, chytlavý kytarový motiv s tepajícím spodkem a dokonce se tu objevuje vskutku vychytaný sbor jak z nahrávek Motownu blahé paměti. Byla to výborně zvolená upoutávka na album, v podobném duchu navazuje i další "Bartender". Fanynky se samozřejmě dočkají i svých uslzených balad ("Don't Give Me Those Eyes", "Make Me Better"), ale celé desetiskladbové album, jež trvá jen něco přes třicet šest minut, je díky chytré kombinaci popových hitů s patetickými dojáky docela snesitelné.

Málo platné, mnozí si z Blunta mohou dělat legraci, ale ten chlapík umí napsat hit. Pokud se mu ho i podaří opatřit moderní produkcí, bude z toho potenciální šlágr, jako je píseň "California" nebo další černý kůň "Lose My Number". A nezapomínejme: Blunt je také jedním z nejvtipnějších glosátorů na Twitteru, kde ukazuje, že si dokáže udělat srandu ze sebe samého a ještě nemilosrdně utřít škarohlídy.

NÁZORY
  • Krásné album (Petr, 28.03.2017 22:59) Reagovat

    Protože jsem si ve slevě koupil předchozí Bluntovo album a líbilo se mi, nebál jsem se tentokrát jej předobjednat - podepsanou verzi přes Warner music.
    Moc povedená a slušná práce, určitě bych hodnotil výše, i podle toho, jak o albu v recenzi píšete - nemá to být místo 6 alespoň 8 ? :-)
    Jinak u klasických a deluxe alb v poslední době nechápu, že kolikrát poklady jsou na deluxe verzi, což si každý fanoušek stejně opatří. Ale ten, kdo jde kolem music shopu náhodou a jen tak si koupí album a zrovna třeba standardní verzi protože je levnější a zároveň dostupnější, tak se v mnohých případech přichystá o velký hudební zážitek a škodí si tak i interpret.
    Na tomto albu je podle mě nejpovedenější track číslo 11 - Courtney´s song - právě bonus track na deluxe verzi. To je nádhera !
    Podobnou zkušenost mám z Delta Machine od Depeche mode a Rebel heart od Madonny a myslím že už i z MDMA.
    Dříve zbožňovaný Jamesi, v dnešní době spíše vysmívaný a zatracovaný, natočil jsi skvělé písničkově čisté album.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: James Blunt si publikum ve Foru Karlín omotal kolem prstu (05.03.2024 11:49)
- Fotogalerie: Koncert Jamese Blunta objektivem fotoaparátu (05.03.2024 11:20)
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Romantik James Blunt přiveze do Fora Karlín své nové album (24.08.2023 10:04)
- Recenze: Proměna Eda Sheerana. "Subtract" je jeho první snahou o skutečné umění (30.05.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu