Marpo zastupuje "Generaci velkejch snů", v klipu ukazuje festivalové zákulisí

08.09.2019 11:45 - Hana Bukáčková | foto: Tony Košař

Marpo se svým TroubleGangem pokračuje v módu, které nastolil svojí předchozí, žánrově pestrou deskou "Dead Man Walking". Na ni chce navázat studivou nahrávkou "DVA", kterou chystá znovu s producentskou dvojicí Marcus Tran a Clint Murph. Název je symbolickým odrazem právě toho, že se jedná o jejich druhou spolupráci. Autorskými nápady krom Marpa přispěli i rapper IronKap, Jan Wohnout, Richard Scheufler junior nebo zpěvákova přítelkyně Lenny. Výsledek vyjde koncem listopadu.

Aktuální ochutnávkou je singl "Generace velkej snů", na kterém je znát vliv tvrdší rockové hudby a elektroniky. Rapper tak posouvá hip-hopový žánr opět dál. Energií nabitý klip, který režíroval Tony Košař, je postaven na zákulisních záběrech z festivalové sezóny. Fanoušci tak nahlédnou pod pokličku tomu, co předchází suverénnímu koncertnímu výstupu, a zjistí, že aktuální úspěch Gangu není zadarmo. Snímek se hemží pověstnými výstupy a alkoholovými dýchánky z kapelní dodávky. Jako celek je poněkud neatraktivní a našlapaný song zadupává. Na druhou stranu ukazuje, jak to opravdu v kapele chodí.

"Jsme generace velkejch snů, kdy jsme si museli ty věci sami vydřít, jsme generace hladovejch psů, kdy v první řadě prachy nebyly pro nás to hlavní," popisuje rapper hned v úvodu novinkového songu cestu, která vedla k vyprodaným sálům.

Jak už název singlu napovídá, Marpo není troškař a má velké ambice. Po vyprodané O2 areně chtěl 28. září zbořit Letňany, vzhledem ke změnám managementu areálu byl však nucen koncert přesunout na příští rok. Termín zatím dolaďuje, předběžně je ve hře první polovina června. Čekání si fanoušci mohou zkrátit podzimním turné.

Termíny podzimního turné

30. 11. SUŠICE - KD SOKOLOVNA
2. 12. ZLÍN - KONGRESOVÉ CENTRUM
7. 12. PÍSEK - KD
14. 12. KADAŇ - KZ ORFEUM
20. 12. SVITAVY - LIDOVÉ DIVADLO
21. 12. KARLOVY VARY - LIDOVÝ DŮM
22. 12. PRAHA - LUCERNA MUSIC BAR
28. 12. LIBEREC - HOME CREDIT ARÉNA



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY