Rapový objev z Atlanty J.I.D má světu co říct. Prahu přesvědčí těsně před Vánocemi

04.09.2019 12:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jeden z nejžhavějších rapperů z hlavního města hip-hopu J.I.D, kterého magazín Forbes označil za umělce, jenž se musí vidět naživo, v pražské Roxy představí 20. prosince 2019 aktuální album "DiCaprio 2" pojmenované po známém herci a rapperově idolovi. Vstupenky (520 Kč) budou v prodeji od 6. září na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketmaster.

Poprvé o sobě dal Destin Choice Route aka J.I.D hlasitě vědět prvním EP "DiCaprio" z roku 2015, kde do jazzových a soulových samplů rapoval o životě v americké metropoli. V té době také odešel z vysoké a se svými přáteli z rapového kolektivu Spillage Village (6black, EarthGang) projel celou Ameriku a vydal několik výrazných mixtapeů. Na tour si jej pro skvělé živé vystupování pozval i Mac Miller a ještě před vlastní evropskou tour ho čeká koncertní štace s rapperem Logicem.

Poslední kritikou chválené album "DiCaprio 2" vydal už pod velkým vydavatelstvím Dreamville, do kterého jej pozval rapper J. Cole. Se slavnějším hudebníkem na desku nahrál i vydařený singl "Off Deez" s chytlavým samplem skladby "Esclavo Y Amo" z roku 1978 skupiny Los Pasteles Verdes. Pitchfork o J.I.D napsal, že se se svou odměřenou flow nikam netlačí, přitom je svým fanouškům blíže než jeho idolové, kterým má hodně co říct.

Na úspěch navázal J.I.D letos kompilací jeho současného labelu. Deska "Revenge Of The Dreamers III" doputovala až na vrchol amerického žebříčku Billboard Top 200. Kromě několika počítačových her a seriálů, jako je kultovní hit letošního léta "Euphoria" stanice HBO, J.I.D také společně se zpěvákem Aloa Blackem nahrál titulní píseň k poslednímu filmu ze série "Rychle a zběsile".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY