Pink Floyd připomenou svou post-watersovskou éru výpravným boxsetem

30.08.2019 13:09 - Jiří V. Matýsek | foto: Pink Floyd

Odchod Rogera Waterse z britských Pink Floyd ukončil jednu podstatnou éru rockové hudby. Konec to ale rozhodně nebyl, po soudních sporech se zbývající členové kapely - kytarista David Gilmour, klávesák Richard Wright a bubeník Nick Mason - vydali na další cestu. Výsledkem jsou tři studiová alba - "Momentary Lapse of Reason", "Division Bell" a posmrtná "Endless River".

A ač jsou dnes spory mezi Watersem a zbytkem kapely urovnány, k obnovení skupiny to nevedlo a ona post-watersovská éra bývá fanoušky vnímána všelijak. A právě toto období nyní zmapuje připravovaný boxset "The Later Years".

Pink Floyd box set
© facebook interpreta
Kolekce, která vyjde 29. října na šestnácti discích, obsáhne trojici studiových alb (přičemž "Momentary Lapse of Reason" dostane novou podobu s klávesovými přídavky Ricka Wrighta, který tehdy nebyl členem formace, a také nově nahranými bicími) a dva oficiální živáky "Delicate Sound of Thunder" a "Pulse". Doplní je dosud nevydané záznamy z koncertů a nepoužité studiové nahrávky.

Zvukové nosiče doplní i audiovizuální materiál (na 5 Blu-ray nebo 5 DVD), včetně koncertů v Benátkách či Knebworth (na skladbu "Wish You Were Here" právě z tohoto vystoupení se můžete podívat níže). Na Blu-ray najdeme také 5.1 mixy všech tři studiových alb a další záznamy z let 1987 a 1994. Bonusem je pak šedesátistránkový booklet a také dva jednostranné vinylové singly - "Arnold Layne" natočený v roce 2007 a "Lost For Words" zaznamenaný na zkoušce v roce 1994. Vše pak doplní repliky dobových vstupenek, programů a plakátů.

Ve stejný den vyjde i výběr ze třinácti hodin dosud neslyšeného materiálu, a to v podobě CD, resp. 2-LP "Higlights".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY