Rapper Vic Mensa natočil album "93Punx". Myslel si, že je to známka punku

30.08.2019 15:15 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Americký rapper Vic Mensa má za sebou jedno album "The Autobiography" z roku 2017 a jako autor byl nominován na Cenu Grammy za skladbu Kanye Westa "All Day", na které se autorsky podílel. Kromě hip-hopu ho ovšem baví i rock a punk, a tak se rozhodl takové punkové album nahrát pod vlastním projektem 93Punx.
2/10

93Punx - 93Punx

Skladby: Definition Of A Fuck-Boi, 3 Years Sober, [commercial break], Camp America, It’s A Bad Dream (feat. Good Charlotte), Fistfight! (feat. LOKO Wit Tha Mask), I Cry 2, Persephone, Bad Brain [interlude], Numb, F.I.N.E. (Sketch), United States Of Evil (feat. Tom Morello), I Cry 3 (feat. Francis And The Lights), Goodbye 2 Heartbreak
Vydáno: 23.8.2019
Celkový čas: 29:02
Vydavatel: Roc Nation

Ale jak už nadpis článku čerpající ze slavné písně Visacího zámku napovídá, ne všechno, o čem si myslíte, že je punk, je opravdu punk. Nepomohla ani skutečnost, že si k sobě Vic povolal řadu hvězd. Na desce tak najdeme taková jména jako Tom Morello, H.R. (zpěvák Bad Brains) nebo třeba Good Charlotte. Ti mu (ne)pomohli nahrát naprosto zbytečnou, divnou a rozhodně ne punkovou nahrávku, která nemá šanci oslovit ani jeho typické hip-hopové fanoušky, natož ty punkové nebo rockové. Jeho plánované podzimní turné tak bude zřejmě slušná psina.

Přesto se mezi tou roztodivnou kolekcí oscilující mezi electropopem, hip-hopem a hybridpunkem našla jedna perlička. Skladba "3 Years Sober" jako jediná zřejmě naplnila původní autorovu ideu. Moderní mix rocku, punku, hip-hopu má šťávu a připomene současné komety The Fever 333. Ve skladbě hostuje Travis Barker z Blink-182 a mohlo by se zdát, že on jediný se snažil Mensovi skutečně přátelsky vypomoct. Jenže popel na hlavě má také. Je to totiž právě on, kdo eponymní debut "93Punx" produkoval. Vic Mensa tak dopadl snad ještě hůře než Lil Wayne se svou rockovou deskou "Rebirth" z roku 2010.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY