Taylor Swift ukončí tahanice o práva na svá alba rázným způsobem - všechna nahraje a vydá znovu

22.08.2019 18:58 - Katka Šebestová | foto: billboard.com

Přípravy na vydání sedmé studiovky "Lover" neměla Taylor Swift zrovna nejklidnější. Koncem června se světem rozletěla zpráva, že její domovský label, a tudíž i práva na všech jejích šest vydaných alb, koupil Scooter Braun. Ano, ten Scooter Braun, který zastupuje Justina Biebera, Arianu Grande nebo Demi Lovato. Po výčtu těchto jmen to vypadá, že Taylor Swift bude posledním dílkem do jeho skládanky jmen, která teď vévodí popovému světu.

To by ovšem nesměla kolem situace existovat řada historek a křivd. Padala obvinění ze šikany a Taylor, která v prvním momentu popsala vše jako nejhorší možný scénář, přidala vyjádření: "Můj hudební odkaz má v podstatě v rukou někdo, kdo se jej pokusil zničit." Hudební celebrity se pak na svých Twitterech a Instagramech jen klonily na stranu, která jim byla sympatičtější. Až Kelly Clarkson přišla se smělou myšlenkou. "Jen mě tak napadlo - co kdybys šla do studia, všechno znovu nahrála a dala tomu úplně nový kabát? Fanoušci by pak nekupovali staré verze, ale jen ty nově nahrané," poradila své kolegyni na svém profilu.

Idey se chytla i sama Taylor a krátce před vydáním nové desky oznámila, že plánuje udělat přesně to, co jí vítězka první série American Idolu navrhla. Nebude přitom první zpěvačkou, která musela svou tvorbu přetvořit a nabídnout posluchačům znova. V podobné situaci byla i zpěvačka JoJo, tu ale tahanice s vydavatelstvím stály deset let kariéry. I ona loni nakonec dospěla k rozhodnutí svá alba přetočit.

V rozhovoru, ve kterém Taylor Swift své rozhodnutí odhalila, zatím nezmínila, kdy nové verze písní vyjdou. Dá se však předpokládat, že tyto plány na čas upozadí a v následujících týdnech se upne na propagaci nové placky. Tu si podle odhadů jejího vydavatelství v předprodejích objednal více než milion posluchačů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY