Co nového je v číslech a tématech největší tuzemské hudební databáze XPlaylist, která si pod logo píše fanouškovská?

22.08.2019 10:16 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Také v polovině letních prázdnin mapovala hudební databáze XPlaylist festivalové dění, když nabídla profily více než 220 domácích i evropských akcí. Právě nyní navíc sekce Festivalových map začíná aktualizovat profily pro ročník 2020. Zemětřesení nastalo v čele nejlépe hodnocených desek letošního roku, kam se propracovala novinka Thoma Yorka "ANIMA", která aktuálně získala 86 %. Největším skokanem letošního léta je očekávaný debut britských Black Midi. Talentovaná kapela, která vystoupí 5. října v pražském Underdogs', si za nahrávku "Schlagenheim" vysloužila známku 80,91 %. Nejúspěšnějšími domácími tituly podle uživatelů XPlaylistu jsou Die alten Maschinen s deskou "New Motors" (82,86 %) a brněnští melancholici Heiden s devítiskladbovou "Země beze mě" (81,11 %).

Novince frontmana britských Radiohead patří i sekce komentářů. "Ak si porovnáme tento album s tohtoročným žánrovo aj atmosférou podobným albumom 'LP5' od Apparat, tak ten Thomov vyznieva o stupienok menej prepracovaný a prekvapivejší," soudí o albu "ANIMA" uživatel Acid3P. Vděčným cílem uživatelských komentářů jsou také filmové a seriálové soundtracky. "Kdo měl ten hovězí nápad dát do závěrečných titulků píseň, jako je 'The Bear And The Maiden Fair'? A potom i na soundtrack?" ptá se na adresu soundtracku třetí sezony populární série "Game Of Thrones" hodnotitel vishnar. XPlaylist nadále nabízí možnost umístit hodnocená alba do sběratelské audiotéky, a sestavit si tak vlastní ucelenou diskografii.

Anketní série znovu sleduje zásadní výročí na hudební scéně. V červecni připomněla 25 let od vydání kultovní desky "Music For The Jilted Generation" od The Prodigy. V hlasování o největší hit v historii kapely pak nejvíce bodů získal track "Firestarter". Na sklonku měsíce oslavil XPlaylist také dvacet let od vydání nezaměnitelné "Ágætis byrjun" islandských Sigur Rós. Nejoblíbenější postrockovou kapelou následně fanoušci těsně zvolili Godspeed You! Black Emperor. Právě nyní můžete hlasovat ve zbrusu nové anketě Nejzásadnější triphopová deska.

Na XPlaylistu najdete téměř 86 000 alb, více než 17 600 kapel a přes 3 400 recenzí. Registrovaných uživatelů je již 13 630 a přidat se k nim můžete i vy, pokud již nehodnotíte a nekomentujete pod heslem "Fanoušci sobě!".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY