Ariana Grande vás s běžnými taškami ani peněženkami na koncert nepustí. Ráda vám ale prodá svoje

16.08.2019 11:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Úspěch alb "sweetener" a "thank u, next", vydaných jen s půlroční mezerou, katapultoval Arianu Grande na vrchol. Její zářijový koncert v Praze je proto velmi očekávanou záležitostí, vždyť málokterá popová hvězda teď září jasněji. Dvě oznámení z posledních dní však nepatří k těm, která by fanoušky potěšila.
Ariana Grande nejprve minulý týden změnila termíny některých koncertů ze svého evropského turné, včetně toho pražského. V O2 areně se měla americká zpěvačka představit 8. září, místo toho dorazí už o čtyři dny dříve. Show v polském Krakově byla zrušena bez náhrady. Důvod? Prý osobní, blíže nespecifikovaný.

Ariana Grande
© facebook interpreta
Už tuto zprávu přijali majitelé vstupenek s nevolí. Pro mnohé z nich znamená přesunutí termínu jen pár týdnů před konáním koncertu komplikaci. Bude jim sice umožněno do konce srpna zakoupenou vstupenku vrátit, přesto se Arianino počínání nedá označit za profesionální. O skutečné příčině tohoto rozhodnutí můžeme jen spekulovat, mlžením však interpretka jen přidává vítr do plachet těm, kteří vše považují za její rozmar.

Snad ještě rozporuplnější reakce vyvolalo oznámení, se kterým pořádající agentura Live Nation přišla záhy. Veškeré osobní věci si totiž diváci budou moci do O2 areny přinést jedině v tašce či sáčku ze stoprocentně průhledného plastového materiálu. Klasické batohy, kabelky, ledvinky i peněženky musejí protentokrát nechat doma.

Jistě, Ariana Grande prožila před dvěma lety na koncertě v Manchesteru noční můru. Její vystoupení si pro svůj útok vyhlédli teroristé a 22 diváků už se z něj domů nevrátilo, přes sto jich utrpělo zranění. Má právo - ba dokonce povinnost - požadovat, aby všem jejím koncertům předcházela důkladná bezpečnostní kontrola. Tu však má provádět pověřený personál u vstupu, nikoli další tisíce příchozích, kterým jste nuceni ukázat, co máte v tašce.

O bizarnosti příkazu svědčí i fakt, že problémem u vstupu budou opravdu i obyčejné peněženky. Také jejich obsah si můžete donést jedině v průhledném plastovém sáčku. Vážně bude takto akce bezpečnější, nebo jen návštěvníci přijdou o kus svého soukromí a pocitu důstojnosti?

V diskuzích se objevují také názory, že lidé na koncerty nosí zbytečně mnoho nepotřebných věcí a díky tomuto nařízení si lépe rozmyslí, co si do tašky přibalí. Nezapomínejme však na to, že pokud se nejedná o položku ze seznamu zakázaných předmětů, mají právo si vzít, co uznají za vhodné. A kromě pracovníků provádějících kontrolu u vstupu by neměli být povinni to komukoliv dalšímu ukazovat.

Hezky situaci vystihl jeden komentář, který se objevil na oficiálním facebookovém profilu Live Nation: "A oblečení průhledné být nemusí?"

Jaký je tedy vlastně smysl tohoto nestandardního opatření? Kdo ví, možná jen prodat průhledné tašky, kabelky a ledvinky, které Ariana Grande nabízí, jistě jen dílem náhody, jako součást svého merchandise...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY