The Beatles oslaví 50. výročí desky "Abbey Road" výpravnou reedicí

11.08.2019 10:43 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Poté, co The Beatles vloni vydali výpravnou výroční reedici přelomového eponymního alba (také známého pod označením "The White Album") a předtím desky "Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band" ke stejnému milníku, bylo možné očekávat, že podobná péče bude čekat i nahrávky následující. Letos je to padesát let od vydání poslední řadovky skupiny, vydané ještě za její existence (poslední "Let It Be" vyšlo až měsíc po oficiálním rozpadu kapely) "Abbey Road". Album s ikonickým přebalem vyjde s nově mixovaným zvukem 27. září.

O nový zvuk se stejně jako v předchozích případech postaral producent Giles Martin, syn producenta Brouků George Martina. Míchal přitom z původních analogových pásů. "Abbey Road" vyjde hned v několika variantách. K dispozici bude v klasické 1LP podobě, jako picture disc a samozřejmě i jako CD. V této verzi se dočkáme pouze kolekce v té podobě, jak ji známe, samozřejmě včetně hitů, jako je "Come Together", "Here Comes The Sun", "Something" či "Octopus's Garden".

Rozšířené výroční edice pak budou v různém množství obsahovat nevydané a kapelou vyřazené varianty skladeb či jejich demoverze, které nahrávání předcházely. Množství přidaného materiálu se bude lišit podle edice. Super Deluxe Edition přináší třiadvacet dosud neslyšených kousků a také Blu-Ray disc s 5.1 Dolby Atmos, 5.1 surround a hi-res stereo mixem alba. Součástí bude i stostránková knížka v tvrdých deskách s fotografiemi, analýzou jednotlivých tracků a předmluvou, o kterou se postaral Paul McCartney. Anniversary Deluxe Edition bude obsahovat nově remixované album a také výběr z bonusů na jednom disku. Na jednotlivé varianty se můžete podrobněji podívat na stránkách oficiálního obchodu The Beatles pro Evropu a Spojené království.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY