Of Monsters And Men se na třetí desce "Fever Dream" utopili v elektronice

28.08.2019 11:31 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Milujete euforický hit islandských Of Monsters And Men "Little Talks", jejich mysticky melancholickou pecku "Dirty Paws" či kouzelnou "King And Lionheart"? Tak nic podobného na jejich novince "Fever Dream" nenajdete. Zato synth-popoví fanoušci si přijdou na své. Je to dobře, nebo špatně?
5/10

Of Monsters And Men - Fever Dream

Skladby: Alligator, Ahay, Róróró, Waiting For The Snow, Vulture, Vulture, Wild Roses, Stuck In Gravity, Sleepwalker, Wars, Under A Dome, Soothsayer
Vydáno: 26.7.2019
Celkový čas: 40:34
Vydavatel: Republic Records
Je tomu sedm let, co si islandská senzace Of Monsters And Men získala miliony srdcí fanoušků po celém světě skvělým debutem "My Head Is an Animal". Z nahrávky vzešlo hned několik megahitů, které brázdí rozhlasový éter dodnes. Odměnou muzikantům byly působivé prodeje, za které obdrželi nepočítaně platinových desek. Jak ale na takový úspěch navázat? Horko, těžko. S druhým albem "Beneath The Skin" přišlo vystřízlivění v podobě flegmatického nezájmu veřejnosti, byť kvalitativně nešlo o žádný průšvih.

Novinka "Fever Dream" je tak dalším pokusem navázat na úspěch prvotiny. A stejně jako na předchůdci ani na této placce nenajdeme tolik folkových, atmosférických kusů. Ty vystřídaly popová okázalost a výrazné aranže.

Album ale otevírá singl "Alligator", který se od ostatních položek tracklistu odlišuje temnou, zuřivější a vážnější tváří s dynamickým zvukem a hymnickým refrénem. Zbytek kolekce se ovšem plácá v přemíře syntezátorových berliček, které sotva drží nevýrazné melodie a slabý songwriting. Čestnou výjimkou je příjemná balada "Róróró", ve které potěší procítěný vokál zpěvačky Nanny Bryndís Hilmarsdóttir.

Of Monsters And Men se zkrátka k původnímu zvuku ostře otočili zády. Bohužel za sebou nechali většinu toho dobrého, co mohli nabídnout, a do nejnovějšího počinu přenesli jen poměrně rutinní pop s plochou elektronikou. Tedy něco, čím se mohou pochlubit dalších stovky interpretů současné scény.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY