shop.musicserver.cz
Nové desky 32/2019 - od Volbeat přes Sugar Ray po Skillet

Nové desky 32/2019 - od Volbeat přes Sugar Ray po Skillet

Vydáno: 07.08.2019 18:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Přelom prázdnin nabídne v hudebních novinkách dlouho očekávaný návrat Sugar Ray, sedmé album dánských Volbeat nebo křesťanské metalisty Skillet. Tuto silnou trojku doprovodí například countryový písničkář Tyler Childers, očekávaný debut The Offering, slavící Australané The Bamboos či další křesťané Tenth Avenue North.

Pokud se v pondělí 5. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sugar Ray - Little Yachty (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: surf rock

Sugar Ray - Little Yachty
Neskutečných deset let museli fanoušci amerických Sugar Ray čekat na jejich sedmé album. Kapela sice po celou dobu existovala, ale hlavně na koncertních pódiích, když objížděla svět se svým nostalgickým turné. Frontman Mark McGrath sice už v roce 2013 začal mluvit o novém albu kalifornské formace, nicméně vše skončilo pouze u jeho sólového EP "Summertime's Coming". Na kýženou desku si tak museli počkat až do letoška. Dostala název "Little Yachty" a s humorem tak trochu odkazuje na jméno rappera Lila Yachtyho a především na styl, v kterém jedenáct písniček pojali. Nazývají ho yacht rockem a uslyšíte v něm různé vily od folku přes Beach Boys až po reggae. V jaké formě se slavná kapela vrací, můžete zkoumat na jejich YouTube kanálu.


Volbeat - Rewind, Replay, Rebound (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Volbeat - Rewind, Replay, Rebound
Se sedmou studiovkou přichází na scénu dánská rocková formace Volbeat. Pyšní se názvem "Rewind, Replay, Rebound" a posluchačům přináší čtrnáct skladeb, přičemž pět z nich mohli posluchači slyšet jako pilotní singly. Poslední z nich "Pelvis On Fire" vybavli muzikanti i videoklipem, který najdete ke zhlédnutí na YouTube.com. Mnozí se shodují, že se vrátili staří dobří Volbeat a jsou patřičně oldschool. Udělejte si ale názor sami a podělte se o něj pod článkem!


Tyler Childers - Country Squire (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / bluegrass / folk

Tyler Childers - Country Squire
Ačkoli americký countryový písničkář Tyler Childers působí na hudební scéně již od roku 2010, na stránkách musicserveru se o něm zmiňujeme zcela poprvé. Tento rodák z Lawrence County v Kentucky má na svém kontě již dvě řadová alba, ovšem výrazněji se o něm začalo psát, až v případě druhého "Purgatory", které vyšlo před dvěma roky, a americké publicisty na něm zaujal především jeho mix country, folku a bluegrassu. Na něj nyní navazuje novinkou "Country Squire" a devítkou písniček, které stejně jako předchozí produkoval zpěvák, muzikant a držitel Grammy Sturgill Simpson. Bližší seznámení s Tylerem Childersem můžete podniknout prostřednictvím jeho YouTube kanálu.


Tip týdne

The Offering - Home (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Offering - Home
Bostonská progresivně metalové formace The Offering vyznikla v roce 2015 a nyní posílá k fanouškům debutovou nahrávku "Home". Spolupracovali na něm s producentem Fredrikem Nordströmem, známým ze spolupráce třeba s Opeth nebo Arch Enemy. Podle slov hudebníků se jim společně podařilo vytvořit unikátní dílo: "Naše hudba je krásně krutá. Poznáte v ní naši tvorbu, patrnou už z EP vydaného v roce 2017, ale i tak vás dokážeme překvapit. I když se technicky dokážeme na papíru vyřádit, jsou to texty, které našim fanouškům dokáží skutečně učarovat."


Skillet - Victorious (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský metal / hard rock

Skillet - Victorious
Jedni z nejvýraznějších představitelů křesťanského metalu a hard rocku, američtí Skillet se vrací po třech letech s novou deskou, kterou završí první desítku svých studiových alb. Možná i z tohoto důvodu nahrávka dostala název "Victorious" a kvartet z Memphisu v Tennessee na ni zařadil celkem dvanáct skladeb, které produkovali sami manželé Cooperovi. John Cooper se pak o novince trochu rozpovídal: "Když jsem se poslouchal, co se na 'Unleashed' podařilo, pomyslel jsem si, že je to opravdu energizující a zábavná nahrávka. Skvělé písničky, které nutí lidi, aby zvedli na koncertě pěsti do vzduchu, rozběhli se, jeli se projet nebo cokoli, co dělají. Takže jsme vyrazili udělat nahrávku, která bude mít hodně emocí". Zda se jim to povedlo, zjistíte z prvních ukázek na jejich YouTube profilu, nebo rovnou na dvou jejich listopadových koncertech v Praze a Brně.


The Bamboos - By Special Arrangement (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / funk

The Bamboos - By Special Arrangement
Australská funky kapela The Bamboos není v našich končinách příliš známá, nicméně i tak slaví dvacet let své existence. U této příležitosti se tento oktet z Melbourne rozhodl přepracovat svoje starší skladby a vydat je na albu "By Special Arrangement". K nahrání několika z nich si pak přizvali i několik hostů a přátel, jako jsou Tim Rogers, Dan Sultan, Kylie Auldist nebo Megan Washington. Jakým způsobem celkem deset skladeb pojali, zjistíte na jejich YouTube profilu.


Tenth Avenue North - No Shame (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / současná křesťanská hudba

Tenth Avenue North - No Shame
Od roku 2008, kdy Tenth Avenue North vydali své album "Over And Underneath", patří mezi nejvýraznější představitele současné křesťanské hudby a každé jejich album dosáhlo velmi slušné umístění nejen v žánrovém žebříčku, ale i v tom bez rozdílu žánrů. Pravda je, že poslednímu "Followers" se tolik nedařilo, a tak si floridské trio dalo mezi ním a novinkou "No Shame" dalo větší, bezmála tříletý odstup. Jedenáct písniček uvádí dvanácté intro a také skladba "Heaven Is Now", na níž se podílela electropopová skupina ze Severní Karolíny The Young Escape. Jak dopadla nejen jejich spolupráce, ale i zbytek alba, zjistíte na YouTube Tenth Avenue North.


Carnifex - World War X (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: black metal

Carnifex - World War X
Vliv formace Carnifex nemusí být pro mnohé příliš zásadní. Nenechte se ale splést - kapela je na blackmetalové scéně už nějakou dobu a připravila novinkovou desku. Nahrávka nese titul "World War X" a muzikanti k němu prozradili: "Je chaotické, nebezpečné, plné násilných obrazů a mystiky. Jakmile si ho pustíte jednou a poslechnete do konce, budete to chtít zase. A zase. Deska má hloubku a za nás je to nahrávka, na které jsme si vyhráli s každým riffem a sólem." Ukázky k poslechu najdete na stránkách vydavatelství Nuclearblast.de. Svou pozornost věnujte zejména skladbě "No Light Shall Save Us", ve které si zahostovala Alissa White-Gluz z Arch Enemy.


Ramin Karimloo - From Now On (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikál / klasický pop

Ramin Karimloo - From Now On
Ramin Karimloo pochází z Íránu, má též kanadské občanství, ale nejvíce se proslavil v londýnském West Endu, kde ztvárnil hlavní role v muzikálech, jako jsou "Fantom opery", "Evita", "Miss Saigon", "Bídníci" či "Láska nikdy neumírá". Za poslední dva jmenované si odnesl řadu cen a také nominaci na Tony Awards. Na svém kontě má i debutové album z roku 2012, kterému nyní přidává následovníka v podobě desky "From Now On". Na něm se drží převážně svého řemesla, a tak na něm uslyšíte hlavně kousky z muzikálů a také z filmových snímků. Své zastoupení má mezi dvanácti skladbami například "Největší showman", "Hamilton", "Medisonské mosty", nebo "Let It Go" z "Ledového království" či "I Will Always Love You" z "Osobního strážce". K nim přidal ještě písničky Alanis Morissette, Queen či Chess. Jak zní známé melodie v jeho podání, můžete zkoumat z prvních ukázek na jeho YouTube profilu.


Creedence Clearwater Revival - Live At Woodstock (50th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
Creedence Clearwater Revival - Live At Woodstock (50th Anniversary)
S padesátiletým výročím legendárního hudebního festivalu Woodstock, se neobjevily pouze pokusy o jeho obnovu, ale také živé nahrávky z něj. Jednou z nich je záznam vystoupení Creedence Clearwater Revival, který se k nám dostává v audio podobě na CD a vinylu. Mezi jedenácti skladbami najdete například i hity "Proud Mary", "I Put A Spell On You" nebo "Suzie Q.". Ukázky z alba najdete například na stránkách amerického Amazonu.


Dále vychází:

Bad Company - Swan Song Song Years 1974 - 1982 (Bertus)
Crystal Ball - 2020 (Mystic Production)
Narnia - From Darkness To Light (Mystic Production)
Různí - Overcomer (soundtrack) (Sony Music)
Saxon - The Eagle Has Landed 40 (Live) (Warner Music)
Volbeat - Rewind, Replay, Rebound (Deluxe Edition) (Universal)

Vychází na vinylu:
Carnifex - World War X (Mystic Production)
Creedence Clearwater Revival - Live At Woodstock (50th Anniversary) (Universal)
Danny Elfman & Chris Bacon - Men In Black: International (soundtrack) (Sony Music)
DJ Khaled - Father Of Asahd (Sony Music)
Santana - Supernatural (Sony Music)
Saxon - The Eagle Has Landed 40 (Live) (Warner Music)
Swallow The Sun - Songs From The North I, II & III (Re-Issue 2019) (Sony Music)
The Bamboos - By Special Arrangement (Warner Music)
The Offering - Home (Sony Music)
Tyler Childers - Country Squire (Sony Music)
Volbeat - Rewind, Replay, Rebound (Universal)

Reedice:
Cindy Lee Berryhill - Garage Orchestra (Warner Music)
Cindy Lee Berryhill - Straight Outta Marysville (Warner Music)
Mick Fleetwood Band - Something Big (Warner Music)

NÁZORY
  • Volbeat.. lepší než dvě předchozí se mi zdá... (Fimi, 07.08.2019 20:35) Reagovat

    Volbeat.. lepší než dvě předchozí se mi zdá

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- "Čisté zlo," kritizuje frontman Skillet potratovou hymnu Demi Lovato (25.01.2024 12:14)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu