Vypsaná fiXa vysílá do světa video ke "Krabičce". Natočila ho na jeden záběr

01.08.2019 17:24 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Pýcha

Kapela ze San Piega (čti z Pardubic) na letošek ohlásila dvě velké události. První budou oslavy pětadvacátých narozenin, během kterých by před Vánocemi ráda vyprodala Forum Karlín, druhou pak nové album "Kvalita", které by mělo vyjít zkraje října. O jeho kvalitě jistě nebude pochyb - produkce se totiž ujali Ondřej Ježek a Dušan Neuwerth.

Prvním důkazem je "Krabička". Píseň je plná tradiční fixovské smutnoveselé melancholie neobvykle obohacené o trumpety. Za videoklipem k ní pak stojí osvědčené režisérské duo Jordan Haj a Givinar Kříž, které se skupinou spolupracovalo už na vizuálu k songu "Limity". Nejnovější počin natáčeli v hipsterském hudebním klubu Café v lese na jeden záběr a vyšel až na popatnácté.

"Má úloha spočívala v tom, že jsem v průběhu klipu pobíhal v klubu sem a tam, musel se dostat do sklepa a pak se zase vrátit nahoru. To se týkalo každého, kdo se natáčení zúčastnil. Nesměla se stát jediná chyba a vše bylo propočítané na centimetry a vteřiny," prozradil frontman Márdi. V závěru si ostatně můžete všimnout, jak se mu ulevilo, že se vše podařilo splnit.

Ve snímku můžeme kapelu vidět ustrojenou nezvykle v oblecích (takto se ukázala naposledy na letošním Rock for People, kde vystoupila s filharmoniky). A že to muzikantům v kombinaci s jejich ležérností sluší! Hlavní roli ženy, která se snaží utéct ze vztahové krabičky, ztvárnila herečka a modelka Olga Plojhar Bursíková. V záběru se mihne i Givinar: představuje mladého Roberta Smithe, který v klubu pracuje za barem. Lásku k The Cure dává fiXa najevo i textem, v němž se zpívá o krabičce s nápisem "Friday I'm In Love", což je zároveň jeden z největších hitů legendární formace, která před pár dny vystoupila jako zlatý hřeb na Colours Of Ostrava.

Ve čtyřech minutách se toho stane spousta. Muselo dát velikou práci vše sehrát tak, aby to časově i prostorově sedělo. Co k tomu víc říct? "Krabička" je příjemná věc s dobrým textem i vizuálem, který opět přepisuje videoklipovou historii jedné z našich nejoblíbenějších kapel a je lákavou ochutnávkou z připravované desky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY