Ellie Goulding se v klipu k "Hate Me" vrhla do světa hip-hopu, a moc dobře neudělala

25.07.2019 18:12 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už album "Delirium" naznačilo, že Ellie Goulding z fanoušky adorované "Halcyon" éry, pro kterou byly typické sofistikované electropopové písničky, je pryč. Zpěvačka se po nepříliš dobrém přijetí této mnohem přímočařejší nahrávky stále snaží najít své místo v současném popovém světě. A nezdá se, že by s novinkou "Hate Me" byla blízko k jeho objevení.

V songu totiž dvaatřicetiletá Britka čerpá hlavně z aktuálního hip-hopového trendu. A tak si přizvala rappera říkajícího si Juice WRLD a klip pojala tak, aby se líbil především dnešním teenagerům. Tři a půl minuty se proto zpěvačka a její kolega zahalují ponurými barvami a snaží se svým vzezřením o co nejvěrohodnější stylizaci. Vidíme Ellie se zlatým řetězem a písmeny EG na zádech nebo Juice WRLDa, který z úst vypouští kouř. K originálnějším motivům patří velký nůž, na kterém Goulding sedí, nebo voodoo panenka. Přesto se zdá, že video vznikalo takzvaně na efekt a ve výsledku působí dost vyprázdněně.

Možná že interpretka hitů jako "Burns" nebo "Love Me Like You Do" touto překvapivou žánrovou odbočkou osloví pár nových fanoušků, pravděpodobnější je však varianta, že ty nejvěrnější ještě více naštve.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY