Do světa míří první posmrtně vydaný singl Whitney Houston. Novou verzi "Higher Love" obstaral Kygo

01.07.2019 11:34 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Jen těžko se věří, že od skonu americké divy Whitney Houston už je to sedm let. Jedna z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších zpěvaček všech dob před svou smrtí plánovala comeback v hudebním filmu "Sparkle", do kin šel však snímek žel už bez její přítomnosti a singly, které jej propagovaly, byly její hudební rozlučkou.

Ano, vydavatelství následně tahala z rukávu různé bestofky, live alba, došlo i na pětadvacetiletou připomínku soundtracku k filmu "Osobní strážce", ale nikdo nedrancoval v nevydaných materiálech. Odvahu přivést hlas této divy opět k životu dostal až norský producent Kygo. I když "Higher Love" není v jejím repertoáru novinkou - jedná se o coververzi hitu Stevea Winwooda z roku 1986, který si Whitney o čtyři roky později půjčila na japonskou verzi desky "I'm Your Baby Tonight".

Po Kygově zásahu však píseň doznala výrazných změn. Umírněný devadesátkový kabátek muzikant nahradil dravým tanečním hávem. Za co zasluhuje pochvalu, je fakt, že se sám nesnažil na skladbě výrazněji exhibovat, a i přes fyzickou nepřítomnost ikonické zpěvačky nechal vše v jejích rukou. Hlas, který song zdobí, patří Whitney v nejlepší kondici. Takové, jakou si ji všichni chtějí pamatovat. Z počinu čiší radost a vzletnost. Určitě se ozvou i názory, že tohle si Whitney nezasloužila, ale řekněme si otevřeně: jak si ji svět pamatuje? Jako ženu s majestátným vokálem, kterým vyzývala na parket v mnoha tanečních písních, ať to byla "How Will I Know" nebo "Step By Step". A je jen dobře, že její dar v hrdle nyní může díky stylu, který aktuálně hraje prim, poznávat i mladší generace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY