Kvelertak příští rok ukážou Česku svůj přesvědčivý heavy metal

01.07.2019 08:27 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kvelertak je norská formace pocházející z města Stavanger, která sbírá nejenom pochvalná ocenění od kritiky, ale obdržela i několik hudebních cen. V roce 2011 pak získala čtyřnásobné ocenění Spellemann (norská obdoba Grammy). Muzikanti doposud vydali tři alba, poslední titul "Nattesferd" posbíral řadu pozitivních ohlasů, mimo jiné i od Rolling Stone, Stereogum či Consenquence Of Sound, kteří jej umístili mezi padesát nejlepších nahrávek roku 2016. Kvelertak se tak právěm řadí mezi nejpřesvědčivější heavymetalové formace současnosti.

"Opravdu se nemůžeme dočkat, až se opět vydáme na turné k nové desce. Rok 2020 bude pro Kvelertak stěžejním a těšíme se na shledání se starými i novými fanoušky," říkají. U nás se ukážou 13. března 2020, kdy zahrají v pražském MeetFactory. Vstupenky v jednotné ceně 590 Kč lze zakoupit v sítích TMaster a TPortal.

Norská rocková a metalová kapela Kvelertak vstoupila do roku 2019 s údernějšími riffy a ještě těžším zvukem. Se zpěvákem Ivarem Nikolaisenem vyrazili hudebníci počátkem letošního roku na evropské turné jako speciální hosté Mastodon. V současné době se nacházejí uprostřed obrovského evropského festivalového turné, po jehož skončení se odeberou do studia, kde začnou nahrávat své čtvrté studiové album. Jeho vydání je předběžně stanoveno na začátek příštího roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY