Ellie Goulding riskuje - v "Hate Me" dává vale líbivým melodiím

27.06.2019 16:35 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Ellie Goulding už několik měsíců slibuje novou desku, zatím je však ticho po pěšině. Na vině jsou singly, které zkrátka nezabodovaly - místo toho, aby na album navnadily, kreslily do vzduchu prosyceného napětím zlověstný vykřičník, že zpěvačka už netáhne. Z lokálních úspěchů se těšila jen s písní "Close To Me", další návnady na chystaný studiový počin v podobě "Flux" a "Sixteen" však úplně propadly.

Bylo tedy třeba něco změnit. A to má za úkol song "Hate Me". Ten z tvorby Ellie vybočuje ještě více než před lety vydaná "On My Mind", se kterou si hudebnice nakonec publikum kolem prstu omotala. U aktuálního singlu se může stát, že se část skalních fanoušků otočí a půjde do trapu. Ale zároveň může nastat i opak, tedy že přiliv těch nových příznivců bude větší.

V čem je "Hate Me" tak jiná? Elena Jane se poprvé ve své kariéře představuje v úplně jiné poloze. Nevévodí jí žádný melodický popěvek, ale drzé frázování. Prvoplánová líbivost je fuč, i když repetitivní refrén je vtíravý a návykový. Dobrou volbou byl i Juice Wrld, jehož frackovitý rap k písni dokonale sedí. Možná to bude právě on, kdo britské pěnici přitáhne nové fandy.

A jestli byla Ellie proslulá svými texty, v nichž se otevřeně zpovídala ze svých lásek i přešlapů a nabízela světu kousek dobra, tak teď je to věru čirá zlost kvůli nepovedenému vztahu. V jedné ze slok pěje otřepanou frázi, že hranice mezi láskou a nenávistí je příliš tenká. A to stejné bude platit i pro tuhle novinku. Posluchači, kteří si ji zamilovali pro její alba "Lights" a "Halcyon", budou nechápavě mrkat, čemu se to jejich idol zaprodal. Pravdou ovšem je, že bylo na čase posunout se dál a vymanit se ze škatulky té, která si prozpěvovala: "Ta ta tač mí lajk jů dů." Jestli "Hate Me" bude to, co povede ke kýženému vydání alba, se však teprve ukáže. Potenciál má. Hlavně v Americe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY