John Wolhooker s "Break Me Down" přitvrzují

23.06.2019 08:25 - Hana Bukáčková | foto: Alexandra Hrášková

John Wolfhooker, jedna z nejtalentovanějších kapel současnosti, která má ambice uspět i v zahraničí, vypouští do světa první singl z chystaného žánrově pestrého alba "313". Údernou novinkou "Break Me Down" naznačují, že rozhodně nevyměkli a naopak ještě přitvrzují. Což je jen a jen dobře.

"Často, když se ocitneme na úplném dně, teprve doopravdy objevujeme sami sebe a čeho všeho jsme schopni," dodává k aktuálnímu singlu frontman Martin Čupka, který do textu singlu otiskl poslední rok svého života. Klip se natáčel v Klubu Swim v centru Prahy, kde bývají většinou žánrově úplně odlišné věci.

Za zpracováním klipu stojí kreativní duo FEROproduction, které tvoří bubeník Adrian Janeček a jeho přítelkyně Alexandra Hrašková. Ta se postavila za kameru, kdežto Adrian přišel s prvním námětem, klip posléze sestříhal a zeditoval. Jeho bratr, kytarista Ronald, stojí za finálním mixem a masteringem. Vizuální provedení se velmi povedlo, pohrává si s barvami, různými světelnými efekty a triky. Ani po hudební stránce není co vytknout, obzvláště když se spojí špičkoví muzikanti a mrazivý ječák Maťa, připomínající zesnulého Chestera Benningtona.

Perličkou je, že v době od vzniku nápadu po zveřejnění videoklipu si způsobili zlomeniny hned tři členové kapely. Rony s Filipem si zlomili nohu a Adrian si těsně před vydáním videa narazil ruku. Název skladby "Break Me Down" asi vzali moc doslovně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY