Tereza Mašková sází v "Žáru" na češtinu, jinak se ale ještě hledá

21.06.2019 13:15 - Hana Bukáčková | foto: Jakub Mahdal

Poslední vítězka SuperStar a jeden z objevů loňské sezóny Tereza Mašková po delší době opět vystrkuje drápky a dává o sobě vědět novým singlem. Změnila image, růžovým vlasům zůstává věrná, jen je zkrátila. Není to ale jediné, co změnila. Angličtinu po skladbě New Me" vyměnila za česky zpívaný "Žár", který otextovala Patricie Fuxová. Za hudbou stojí Peter Graus a Oliver Žilák, producent a manažer Terezy v jedné osobě.

"Žár neboli vášeň pro to, čeho chceme dosáhnout, nám dává sílu jít dál. Chtěla bych písní motivovat, aby byl žár silnější než jakékoli pochybnosti", vysvětluje zpěvačka. Videoklip k písni natočil Jakub Mahdal na základě námětu Terezy a Olivera. Jde o minimalistické dílo s důrazem na barevné a světelné protiklady. "Kladli jsme váhu na každé slovo, proto jsme zvolili formu čistých pozadí. Snažili jsme se tak vytvořit napětí a zároveň působit přirozeně a důvěryhodně," říká k natáčení Tereza.

Ta se i v novince každopádně stále hledá, zkouší žánry, jazyky, spolupracovníky. Těžko říct, zda Tereze, která svojí novou vizáží připomíná mladší kopii Báry Basikové, žánr ve stylu velkých amerických popových zpěvaček sedí. V tomto singlu zní docela dobře, ale ve výsledku průměrně. Písnička nepůsobí jako hit, ale spíš jen jako mezikrok na její cestě. Navíc její hlas ve vysokých polohách až trhá uši. Klip je jednoduchý, čistý a efektivní. Tak uvidíme, kam ji její vášeň dostane.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY