Matthew Koma si po letech vzpomněl na svá příkoří se Zeddem

11.06.2019 15:50 - Katka Šebestová | foto: people.com

Klidné popové vody o víkendu pořádně rozvířil zpěvák a producent Matthew Koma. Na svém Instagramu se rozpovídal o svém úspěšnějším kolegovi Zeddovi. A moc hezká slova to nebyla. Přitom spolu napsali dva velké hity "Clarity" a "Spectrum", přičemž první jmenovaný získal dokonce Grammy za nejlepší taneční nahrávku roku 2013.

"Jsem na věci, které jsme spolu udělali, velmi pyšný. Bohužel všechny dobré pocity vymizely, protože jsem je zažíval vedle někoho tak toxického a sebestředného," napsal Koma. Ve vzpomínkách se vrátil do roku 2011, kdy se Zeddem tvořil jeho první album. "Začalo to maličkostmi jako rozhovory, kdy mluvil o textech, které napsal, přitom hudbu i melodii jsem napsal já, což vůbec nezmínil, a pak mi dokonce ani nezaplatil. O to, abych získal své peníze zpět, jsem bojoval dva nebo tři roky. Poté mi i zakázal vydat na mém albu píseň pojmenovanou "Suitcase", kterou produkoval."

Křivda navíc podle jeho vyprávění vyplacením tantiém nebyla narovnána. Pokračoval zmínkou o tom, že nebyl pozván na pódium při přebírání Grammy. "Během let jsem si říkal, že chyba byla ve mně. Ale pak jsem potkával další a další lidi, co s ním pracovali, a shodli jsme se na jednom, a to, že je opravdu nejhorší spolupracovník. Teď má kolem sebe spoustu lidí, kteří mu písničky píšou i produkují, ale než se připojit zpátky k němu, budu raději vařit kafe nebo čistit záchody," zakončil své trpké povídání současný přítel Hilary Duff, který se českým fanouškům představil jako předskokan Ellie Goulding v roce 2013.

Zedd, který pro své spolupráce se Selenou Gomez, Katy Perry nebo Alessiou Carou získal věhlas po celém světě, přispěchal se svou verzí příběhu. Volil daleko střídmější slova a snažil se celou nepříjemnou záležitost uklidnit. "Matte, je mi hrozně líto, že se takhle cítíš. Já to tak nevnímám a nesouhlasím s vylíčením tvého příběhu. Podporoval jsem tě v každé písni, na které jsme pracovali, stejně jako ostatní kolegy. Budu navždy vděčný, že jsi byl součástí mé kariéry. Ke každému jsem se snažil chovat s láskou a respektem a opravdu mě bolí slyšet, že to po sedmi letech vnímal někdo úplně jinak. Doufám, že si jednoho dne ještě sedneme vedle sebe jako přátelé," zveřejnil na svém Instagramu.

Nezbývá než doufat v Zeddova slova, že si jednoho dne opravdu sednou a vše si z očí do očí pěkně vyjasní. A třeba spolu stvoří zase nějakou velkou hitovku, jakou byla třeba "Clarity", kterou si můžete připomenout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY