Olomouckou Korunní pevnůstku rozezní Vlnobytí 2019

09.06.2019 11:53 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Roky s devítkou na konci měly v novodobové česko(slovenské) historii nádech osudovosti. Před padesáti lety začal komunistický režim opětovně utahovat šrouby, na protest se svým sebeupálením postavili studenti Jan Palach a Jan Zajíc. Před třiceti lety, v listopadu 1989, se naopak režim zhroutil. Všechno jsou to výročí, která si, obzvláště v dnešní podivné době, zaslouží důrazná připomínání. Třeba formou dobré muziky a proč ne i těch kapel, které ve své době neměly s režimem zrovna jednoduché.

Vlnobytí 2019
© Vlnobytí 2019
Připomínka obou výročí, padesátiletého i třicetiletého, je akce s názvem Vlnobytí 2019, která 29. černa letošního roku opanuje Korunní pevnůstku v centru Olomouce. Na pódiu se zde představí Ukulele Orchestra jako Brno, Vltava v čele s Robertem Nebřenským, Garage Tonyho Ducháčka či violoncellista Olin Nejezchleba s projektem Kybabu. Do pozice hlavních hvězd programu, který potrvá od třinácti hodin až téměř do půlnoci, pak budou Vladimír Mišík a Etc. a legendární The Plastic People Of The Universe.

Grafice plakátu, o který se postaral umělec s výrazným výtvarným stylem skrývající se pod přezdívkou Danglár, dominuje Václav Havel se svým typickým gestem a olomouckým městským znakem na tričku, Vstupenky jsou v předprodeji k dispozici v Turistickém informačním centru v podloubí olomoucké radnice za cenu 500 Kč. Na místě pak cena mírně vzroste, jeden lupen vyjde na 650 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY