Kabát vystoupí jako první interpret v hale O2 universum. Podpoří nadaci Dejme dětem šanci

05.06.2019 17:36 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nejpopulárnější česká kapela Kabát vystoupí 26. září 2019 od 20 hodin v nové multifunkční hale O2 universum v Praze. Stane se tak historicky prvním interpretem, který před publikem pokřtí novou halu v ostrém provozu. Vystoupení Kabátů bude mít i charitativní nádech - výtěžek z koncertu poputuje o.p.s. Dejme dětem šanci.

Přestože hala O2 universum (které se také přezdívá malá sestra O2 areny) v tuto chvíli finišuje s dokončením, program akcí se začal plnit již před několika měsíci. Pouze jeden interpret však může být ten první. A tím se stane kapela Kabát. "Když jsme se rozhodovali, koho z českých interpretů oslovíme na zahajovací koncert, volba hned padla na Kabáty. Je to dlouhodobě jedna z nejoblíbenějších kapel u nás. Navíc je úzce spojena i s velkou halou. O2 arenu zaplnili Kabáti zatím celkem třikrát a od svého posledního vystoupení v roce 2017 drží mezi českými interprety návštěvnický rekord 20 083 diváků. Máme proto velkou radost a zároveň si moc vážíme toho, že svým vystoupením slavnostně otevře O2 universum právě kapela Kabát," říká Robert Schaffer z představenstva Bestsport a.s., provozovatele O2 areny a O2 universa.

Kapela Kabát okomentovala svůj koncert slovy: "V naší republice se bohužel neustále dovídáme, na jak nesmyslné projekty, a jak pohrdání hodné subjekty a osoby čerpají státní peníze, případně evropské dotace. Díky tomu vzniklo plno spolků a nadací, které v mnoha ohledech suplují nečinnost nebo nedostatečnou činnost státu. Je otázkou, jestli se s tím dá do budoucna vůbec něco dělat. Alarmující je, že ti, kteří pomoc potřebují, tak aby se jí dočkali, musí být v hojném počtu a ideálně ve věku, kdy již mohou volit. Případně pomoc přijde, dá-li se jejich téma použít jako volební program. Nadace Dejme dětem šanci patří mezi ty, kde s nadšením a hmatatelnými výsledky dnes a denně pomáhají tam, kde to evidentně pro stát není atraktivní. Nadaci známe již delší čas a teď se konečně naskytla možnost otevřeně tuto nadaci podpořit. Rádi bychom se neomezili jen na tento jeden event, ale chtěli bychom spolupracovat i do budoucna."

Koncert 26. září tak nebude jen o kvalitní hudbě a prožitku ze známých pecek v podání populární party z Teplic. Celá akce se ponese i v duchu pomoci někomu v nouzi. Výtěžek z prodeje vstupenek bude věnován jmenované nadaci, která pomáhá dětem a mladým lidem z dětských domovů osamostatnit se a úspěšně se začlenit do společnosti po opuštění dětského domova. "Delší čas jsme hledali společně s Kabátem nějaký společný projekt a otevření O2 universum se ukázalo jako ten správný okamžik a vhodná příležitost," vyjádřili se zástupci DDŠ. Vstupenky jsou v prodeji v jednotné ceně 999 Kč v síti Ticketmaster.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY