Zrní vydávají živák s filharmonií

31.05.2019 14:18 - Hana Bukáčková | foto: Zuzana Veselá

Je tomu už rok a půl, co Zrní vyprodali Forum Karlín díky křtu svého předposledního nosiče "Jiskřící", a zbourali tak pomyslnou žánrovou bariéru. Abychom si zážitek z onoho večera připomněli, tomu poslouží jejich nové album "Zrní a Filharmonie HK živě ve Foru Karlín", které vychází poslední květnový den.

"Máme radost, že jsme tehdy sebrali odvahu a šli do toho i s tím rizikem. Jedině vyprodáním jsme se totiž mohli dostat lehce nad nulu. A vyprodat Forum Karlín je u nás pro kapelu s takovou hudbou, jakou hrajeme, ne úplně realistická vize. Nicméně se ukázalo, že máme ohromně věrný fanoušky. Samotný hraní se povedlo, byl to velkej a svýho druhu iniciační zážitek, bejt součástí takovýho kotle a sdílet společný nadšení," říká frontman kapela Honza Unger.

Spolupráce s filharmonií se v budoucnu dost možná už nebude opakovat, proto kapela vyzvala fanoušky, aby jí z tohoto unikátního večera zaslali svá videa, a dostali tak desítky videovzpomínek. "Hodně lidí mně po koncertě říkalo, jak to s náma prožívali, že nám fandili, radovali se, že jsme to dotáhli k takovýmu koncertu. Z toho vnímám, že v našem případě nejde jen o naši hudbu, ale i o příběh, kterej za náma stojí, a kterej lidi, kteří nás delší dobu sledujou, prožívaj," uzavírá Unger.

Živá nahrávka obsahuje všech devět s filharmoniky prezentovaných skladeb ("Před náma", "Když se ztratíš", "Lazar", "Deště", "Nezoufej icoukej", "Vězni", "Jabloně", "Autobus", "Musí to být") a jako bonus také dvě písničky ("Jiskřící raketa TOTO" a "Rychta") odehrané v první části koncertního večera v základní pětičlenné sestavě.

Aktuálně kladenská formace pracuje na dokončení materiálu pro šesté řadové album, jehož vydání plánuje na příští rok. U příležitosti třiceti let svobody po pádu komunismu a projektu Havlovy děti Havlovi zahrají v několika divadlech, v rámci konference k předávání Ceny Václava Havla za lidská práva nebo během oslav 17. listopadu na pražské Národní třídě. Završením projektu bude živý přenos z dalšího koncertu na Hrádečku na Trutnovsku, který se uskuteční 18. prosince (v den úmrtí Havla).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY