Bruce Springsteen v klipu k "Tuscon Train" oslavuje cesty americkou krajinou

01.06.2019 08:55 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia

Vydání nové desky amerického barda Bruce Springsteena se nezadržitelně blíží, je naplánováno už na 14. června, tedy za dva týdny. A The Boss se s obsahem a zvukem nahrávky "Western Stars" rozhodně netají. Aktuálně pustil do světa již třetí singl, skladbu "Tuscon Train".

Po "Hello Sunshine" a "There Goes My Miracle" novinka jen potvrzuje nastolený trend. Opět se jasně pohybujeme ve vodách odkazování k sedmdesátkovému kalifornskému popu. Tentokrát nedominují smyčcové party, byť zde jsou přítomny, ale výrazná dechová sekce. A opět je to oslava cest, cestování, odjezdů a příjezdů, tedy jednoho z oněch amerických témat, které mají novinku napájet.

Po lyric videu a pouhé zvukové stopě přináší Springsteen první regulérní videoklip. A ač by se to k tématu hodilo, nejedná se o klip s příběhem, ale pouhý záznam ze studia, kde je Springsteen s kytarou obklopený bohatě obsazenou kapelou, v níž zůstává nepřehlédnutelná jeho manželka Patti Scialfa.

V posledních dnech také došlo k potvrzení toho, o čem se dosud jen spekulovalo. Springsteen totiž pro italský tisk potvrdil, že na se na podzim znovu zavře do nahrávacího studia a tentokrát s jeho oblíbenými kumpány, E-Street Bandem. Po dokončení studiové práce je v pořadníku turné. Zda bude americké či světové nebo se dokonce zastaví i u nás, je prozatím ve hvězdách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY