Poetika tančí se svou "Múzou". Nový singl opěvuje noční inspiraci

02.06.2019 11:36 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Od vydání debutového alba "Trinity" uplynou v září dva roky, přichází tedy pomalu čas, aby se Poetika připomněla s novou hudbou. První předzvěstí druhé desky se stává píseň "Múza". Ta jde ve stopách hitových singlů "Zkouším žít" a "Každou vteřinou". Skupina, která ve své tvorbě mísí pop s rapem, tak znovu útočí na rádia s energickým podkladem a zpěvným, snadno zapamatovatelným refrénem.

Skladba "Múza" fanouškům poodkrývá, že muzikanti nejčastěji skládají v noci. "Nejlépe se nám tvoří, když vše kolem nás utichne a máme pocit, že jsme sami. Vyvolává to v nás pocit bezpečí a svobody - je to jako dálnice, po které jedeme sami. Právě tehdy se dostavují záblesky inspirace," vyprávějí.

Pro natočení videoklipu oslovila formace, kterou kromě příprav nového repertoáru čeká koncertně nabité léto, tradičně Ondřeje Kudyna. Vzhledem k tomu, co bylo řečeno o odstavec výše, nepřekvapí, že snímek si vystačí s černobílým zpracováním. Podstatnou část tvoří pouze rychle se střídající záběry hudebníků, dočkáme se ale i příběhu v pozadí. Bloudit tmou spolu s kapelou vás proto jistě bude bavit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY