Black Sabbath by mohli udělat ještě jeden rozlučkový koncert i s Billem Wardem

29.05.2019 15:42 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Ozzy Osbourne v nedávném rozhovoru opět rozvířil vlnu spekulací ohledně konce Black Sabbath. Pomohlo k tomu především jeho tvrzení, že rozlučková série vystoupení z "The End Tour" z přelomu let 2016 a 2017 byla svým způsobem hořká, jelikož ji s nimi neprožil i bubeník Bill Ward. A Ozzy by tak rád uspořádal ještě jeden poslední koncert, na kterém by zahrála celá zakládající sestava.

Ward přitom měl být součástí reunionu původních členů v roce 2011. V únoru 2012 však sám oznámil, že se šňůry nebude nadále účastnit, dokud nedostane přijatelnou smlouvu, což vedlo akorát k hádce mezi jednotlivými členy. Tu nakonec utnul Ozzy s informací, že Ward nebyl v dostatečné zdravotní kondici, aby tour a nahrávání s kapelou absolvoval.

Nicméně zpětně to sám Ozzy považuje za chybné rozhodnutí: "Nelíbilo se mi, že tam Bill Ward nebyl s námi. Lidé z toho vinili především mě, ale já za to nemohl, opravdu. Neměli jsme prostě čas na poflakování, museli jsme to udělat hned. Ale mrzí mě, že to nevyšlo i s Billem. Tommy Clufetos hrál skvěle, ale všechno jsme začali my čtyři a my čtyři jsme to měli také skončit. Možná se jednoho dne uskuteční úplně poslední rozlučkový koncert."

Tři ze čtyř členů, Ward, Iommi a Butler, se spolu potkali také letos v dubnu, když v Los Angeles přebírali Grammy za celoživotní přínos. Kromě toho se chystá také otevření výstavy k výročí 50 let od založení Black Sabbath v jejich domovském Birminghamu. Expozici bude možné navštívit mezi 26. červnem a 29. zářím tohoto roku, na pozvánku od členů skupiny se můžete podívat ve videu níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY