Rammstein si v novince "Ausländer" prostě jen užívají života

29.05.2019 08:48 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Kolem německé formace Rammstein je poslední měsíce opravdu hodně živo. Před pár dny vydané album láme v prodejích rekordy, kapela má za sebou i veřejné zkoušky nadcházejícího turné, které slibují návštěvníkům nezapomenutelný zážitek, a produktivní je i ve výrobě klipů. V pořadí třetí vizuál propagující novou desku dostal song "Ausländer".

Po výpravném klipu k písni "Deutschland" a politicky laděném videu "Radio" jde o příjemnou oddechovku. Skladba "Ausländer" vyprávějící o cizinci, který rád jezdí po světě, poznává nové kultury a především i tamější ženy, je z celého alba asi nejveselejší. A protože je kapela svolná pro téměř každou hloupost, text písně se odrazil i ve vizuálním pojetí.

Za klipem stojí i tentokrát osvědčený Jörn Heitmann, který kapele režíroval již nejedno skvělé video. Svůj úkol zvládl výborně i tentokrát - muzikanty odvezl na téměř opuštěný ostrov mezi místní koloniální usedlíky. V jejich výrazech je sice občas vidět, že vůbec nechápou, co tam Němci dělají, celé to ale bylo bravurně sestříháno, skvěle to funguje a hlavně to moc baví.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY