Muzikál "Lazarus" Davida Bowieho míří do Prahy. Titulní roli ztvární Igor Orozovič a Ondřej Ruml

28.05.2019 16:52 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Rozlučkové dílo Davida Bowieho dorazí po úspěchu na světových pódiích konečně i k nám do České republiky. Muzikál "Lazarus", který měl premiéru koncem roku 2015 v New York Theatre Workshop, tedy jen pár týdnů před zpěvákovou smrtí, bude v jeho českém nastudování režírovat Marián Amsler. V titulní roli se divákům představí Igor Orozovič i Ondřej Ruml. Premiéry jsou naplánovány do pražského divadla Komedie na 11. a 12. října. Předprodej vstupenek začne 3. června.

"Lazarus" prošel řadou světových metropolí. Po svém uvedení v New Yorku následovala představení v Londýně, ve Vídni, Düsseldorfu, Hamburku, Norimberku, Amsterdamu, Oslu či Melbourne. Bowie napsal muzikál ve spolupráci s irským dramatikem Endou Walshem. Zaznějí v něm jeho starší hity i několik písní z alba "Blackstar", vydaného v lednu 2016, pár dní předtím, než se legendární chameleon odebral na věčnost.

Představení v mnohém navazuje na více než čtyřicet let starý film "Muž, který spadl na Zemi", v němž si Bowie zahrál mimozemšťana Newtona. Návštěvníci se mohou těšit na melancholický příběh o samotě, sebedestrukci a potřebě lásky. "Téma cizince mezi lidmi zůstává, přidávají se však motivy vyhoření, závislosti a především velké potřeby návratu do čistého života, světa a duše," slibuje tisková zpráva.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY