Superskupina Walking Papers se po krátké době vrátí do Prahy

25.05.2019 14:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Superskupina Walking Papers, vedená Jeffem Angellem, se po několika měsících vrací do Café V lese, kde po několikáté uhranula české publikum svým charismatickým projevem. Superskupina vznikla v roce 2012 v Seattle a členy jsou Duff McKagan (exbaskytarista Guns N' Roses, Velvet Revolver, Loaded), Barrett Martin (bubeník Screaming Trees, který se dříve zapojil do projektu Mad Season), Benjamin Anderson (Staticland) a zpěvák Jeff Angell (Post Stardom Depression, Staticland), ti společně nahráli desku, kterou produkoval Jack Endino (Soundgarden, Nirvana, Mudhoney), výraznou měrou přispěl také kytarista Pearl Jam Mike McCready.

Walking Papers ukazují, že ke skvělé písničce je potřeba hromových bicích, brutální basovky a vytí kytar stejně jako zvuku marimby a vibrafonu. To dokázali na dosavadních dvou albech. "Nikdy mě nenapadlo, že ta kapela bude mít takovou sílu," říká Angell. "Každej z nás umí hrát na svůj nástroj jako bůh a lidi mi říkaj', že v nich naše písničky vyvolávaj stejný emoce jako filmy nebo romány, a to se mi fakt líbí. Lidi se tomu prostě musí otevřít. A na nás je ten zbytek."

Na nynějším krátkém evropském turné, které zahrnuje koncerty v Anglii, Německu a právě jednu zastávku v Praze, můžete dle slov frontmana Jeffa očekávat nečekané. Některé písně dostaly nový kabát a spolu s nimi představí i nové dva singly "Trophy Wives" a "I Be-long To You", které budou k dispozici na limitovaném sedmipalcovém vinylu.

Písně jsou prvním novým materiálem po vydání loňské desky "WP2", která sklidila mnoho pochvalných recenzí. Po návratu z turné se Walking Papers chystají pokračovat ve tvorbě nového materiálu a připravovat další nahrávku. Do Café V lese se vrátí ve středu 18. června. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut za 250 Kč + poplatky, na místě pak za 300 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY