Klip "Přání" věnuje Petr Bende svým synům

23.05.2019 08:40 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Také Petr Bende se pilně chystá na letní sezónu. Láká na ni novým videoklipem "Přání". Skladbu, která se objevila na zatím poslední zpěvákově studiové desce "Restart", napsal už před deseti lety a věnoval ji svým synům. Psal ji tak jako všechny kousky na album - na cestách s kytarou nebo doma u piana. Možná i to přispělo k celkovému poměrně temnému vyznění.

"Je to splněné přání a vlastně takový vnitřní rozhovor s novým životem, který přišel na svět. Právě tato skladba předznamenává i další cestu v muzice, která může mít dvě polohy, ve kterých hledáme propojení. Jednu ryze akustickou a druhou energicky napojenou na razantní riffy celé kapely," svěřuje pozadí vzniku Bende.

Kameramanem i režisérem byl Michal Kunes Kováč, který s hudebníkem spolupracoval už několikrát a v jeho portfoliu jsou spolupráce se skupinami rozdílných žánrů, jako jsou Kabát a Slza, i ryze filmařské počiny. Klip "Přání" točil v lázních Bílina.

Na letošní rok si Bende pro své fanoušky připravil oslavu šestnácti let s bandem. Ta se uskuteční 15. června na Zbraslav festu ve Zbraslavi u Brna. Kromě tradičního vánočního turné odehraje víc než sedmdesát koncertů a chystá i jedno velké překvapení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY